sidvagn ridning instruktioner

sidvagn ridning instruktioner

Sidovagnar, en särskild bilaga till sidan av en motorcykel möjliggör ytterligare passagerarutrymme, har funnits nästan lika länge som det har varit motorcyklar. Tillägget av sidvagn ändras aerodynamik och viktfördelning motorcykel, vilket kan påverka hantering. Tillägget av en passagerare till sidovagn lägger mer vikt på fordonet och vidare påverkar hantering. De åtgärder av föraren i sidvagn kan bidra till en säker hantering av motorcykeln med sidvagn

åka motorcykel sidovagn

Medan "välter line" för en motorcykel går från framhjulet till bakhjulet och låter cykeln att tippa åt sidan, en motorcykel med en sidovagn är mer stabil. Enligt bruksanvisningen som tillhandahålls av staten Washington för ryttare med motorcykeln körkort test, är den välter av en motorcykel med sidovagn en triangel. Vikten av ryttaren i sidovagn bör stanna inom den triangel som bildas om linjer dras att ansluta de tre hjulen på motorcykeln och sidovagn.

Andra säkerhetsföreskrifter för motorcykelförare sidvagn liknar passagerare på en motorcykel. Sidovagnshjulet ryttare bör luta i samma riktning som motorcykeln föraren. Vid något annat tillfälle, bör sidovagn ryttaren avstå från alla onödiga rörelser som kan skada fordonets stabilitet.

De flesta motorcyklar som är utrustade med sidvagn fortfarande har utrymme för en passagerare bakom föraren av fordonet . Enligt Washington manual, bör tyngre passagerare åka i sidovagn. Passagerare i sidvagn skall använda bilbälte om den är tillgänglig.

Alla passagerare på en motorcykel, bland cyklister i en sidovagn, ska bära hjälm och alla andra skyddsutrustning som rekommenderas för en motorcyklist. Föraren och samtliga passagerare bör avstå från konsumtion av alkohol innan du använder en motorcykel.

Allmän säkerhet

Den extra vikten på sidvagn och passageraren ökar stoppsträckan av fordonet. En förare av en sidovagn utrustad motorcykel måste inledas bromsning tidigare än en med bara en motorcykel.

Föraren måste också varna passagerarna, om möjligt, att alla kommande manövrar. Detta ingår att ha för att undvika problem vägbanan såsom potthål eller raster trottoaren, byta fil eller stannar.

The Washington handbok, visar också att förare av sidovagn utrustade motorcyklar eller andra trehjuliga motorcyklar, bör ta vänder långsammare och anpassa sin hastighet när de möter hinder.


Relaterade artiklar


körlektioner för funktionshindrade
Hur gammal måste du vara att köra?
racing tips
Hur sänder jag ett fordon från Nya Zeeland till Storbritannien?
bil förebyggande stöld tips
hur man skall kunna bekämpa en trafik biljett eller fortkörning biljett
hur man installerar en bakåtvänd nyfött bilbarnstol
säkerhetsfunktioner av bilar
manuell växellåda tutorials
Enklaste sättet att lära sig att köra