hur säkra en bogsera fordon på en dolly bogsera

hur säkra en bogsera fordon på en dolly bogsera

Många människor använder bogsera dollys att flytta ett fordon, för att dra ett fordon bakom ett rekreationsområde transport eller på grund av att fordonet har upphört att driva och måste flyttas från sin nuvarande plats. Alla fordon skall finnas låsbara styrning för att dras på en fiberkabel Dolly. Alla hjul och bakhjulsdrivet fordon kör bör inte bogseras med hjälp av en bogserlina dolly grund av de skador på fordonet kan upprätthålla flyttas på ett sådant sätt om inte fordonets drivaxel är frånkopplad och tas bort

Du behöver:.
bogsera Dolly.
Bogsera fordonet.


1.
Ta bort säkerhetsnålar på Ratchet spännband. Rulla däcket banden. Det blir två däck remmar, en på varje sida. När däcket banden är rullade, se till att spärrfunktion handtaget pekar i nedfällt läge genom däcket remmarna.
2.
Lägg däcket remmarna på fendern för varje Dolly. Se till att däcket banden inte hänger ned och kan inte köras över vid lastning av fordonet bogseras.
3.
Släpp plattform låsstiftet i framför bogsera Dolly. Det ligger på tungan av den främre delen av bogsera dolly där bogsera dolly fäster vid bogsera fordonet. Helt enkelt dra ut pinnen att släppa. På ett fåtal modeller måste du dra ut och ner till release. Detta gör det möjligt bogsera dolly att tippa bakåt så att fordonet bogseras säkert kan lastas.
4.
Drive fordonets främre däck på dollyn så att framdäcken är säkert vilar mot två dolly hjulet stannar. När fordonet körs på bogsera Dolly, kommer dollyn plattform pop i upprätt läge. Var noga med att fordonet är helt centrerad på bogsera Dolly. Aldrig tillbaka en bil utanför bogsera dolly när plattformen är i upprätt läge. När plattformen har dykt upprätt, placera låspinnen tillbaka i låst läge genom att ersätta stiftet. Antingen glida in pinnen i enheten eller vrida och skjut beroende på vilken bogsera dolly modell du har.
5.
Ställ parkeringsbromsen så fort fordonet är lastat på Dolly. Kontrollera att sändningen är i parken för ett automatiskt eller låg växel för en standard.
6.
Lyft säkerhet band från fendrar och placera dem säkert över de två däcken. Var säker på att de är centrerade på däcken. Dra åt remmarna genom att pumpa med Ratchet handtaget upp och ner så många gånger som behövs för att säkerställa däcket remmarna ordentligt. Däcket remmarna sitter stadigt på varje däck utan slack. Kontrollera att däcket bandet på insidan av däcket inte kommer i kontakt med någon broms eller fjädringskomponenter under fordonet. Däcket banden bara vidröra däck och inget annat.
7.
Säkra och dra däcket banden. Placera spärr handtag i nedfällt läge. Sätt in säkerhetsnål som hänger på varje spärr i spärrmekanism för att säkra Ratchet handtaget.
8.
Fäst två kedjor från bogsera dolly plattform för att ramen för fordonet med stora krokar på kedjor. Inte kroken kedjorna stadigt. Varje kedja måste ha slack så att bogsera dolly och fordonet att vrida och vända eftersom de bogseras på vägen.

Tips och varningar


 • inte packa ägodelar i ett fordon bogseras eftersom detta ökar vikten på bogsera Dolly och kan skada bogsering av fordon i Dolly.
 • Blånor dockor kan inte bogsera mitten eller bakre motor monterad fordon.
 • Var medveten om din bils markfrigång. Fordon med låg front eller dammar luft kommer att ha låg markfrigång och kan inte bogseras med hjälp av en fiberkabel dolly.
 • alltid har bogsera dolly är fast förankrad i bogsera fordonet innan montering bilen att dras på dolly .
 • Alla fordon skall bogseras med främre änden på bogsera Dolly. Inte bogsera ett fordon med dess bakre monterad på bogsera Dolly.
 • Placera aldrig ett husdjur, barn eller person i ett fordon som bogseras av en bogserlina Dolly.


 • Relaterade artiklar


  främsta orsakerna till mäns uttjänta fordon
  de bästa sätten att förbättra gas körsträcka
  hur man kör säkrare i vinter
  Inaktivera OnStar
  hur de ska hålla sig vaken på natten medan du kör
  obligatoriska säkerhetsbältet lagar
  farligaste bilar
  hur man återställer en Mazda srs ljus
  hur man vet hur man skick din bil att köra i regnet
  hur man lär sig att köra standard växellåda