hur man ska hjälpa funktionshindrade lära sig att köra

hur man ska hjälpa funktionshindrade lära sig att köra

Undervisning en funktionshindrad person att köra liknar undervisning en icke-funktionshindrad person att köra, med undantag för några viktiga skillnader. Tänk också på att olika typer av funktionshinder kräver olika typer av justeringar i undervisningsmetoder. Till exempel kommer ett hörselskadade behöver olika justeringar än ett fysiskt funktionshindrade eller inlärningssvårigheter person. Diskutera personens funktionshinder med henne i förväg kan se till att du uppfyller hennes behov som trafiklärare.
1.
Se till att den funktionshindrade personen kan köra säkert. En person som ofta "mellanslag out" medan intensivt fokus eller som ännu justera någon uppmärksamhet-droger för att hitta rätt dosering, bör inte vara drivande. Diskutera eventuella medicinska problem, särskilt de om ett utvecklat centrala nervsystemet, med funktionshindrade personens läkare innan du påbörjar körlektioner.
2.
Tillhandahålla alla nödvändiga utrustning eller göra justeringar till bilen för att möta de behov som inaktiverar person. Dessa kan inkludera ytterligare speglar, hissar och lyftanordningar för in i fordonet, sittstödet eller extra selar, kontroller hand i stället för fot kontroller, scaffolded rattar, eller roterande platser. Se till att all utrustning fungerar korrekt innan den funktionshindrade använder dem.
3.
Se till att den funktionshindrade personen kan komma in och ut ur bilen lätt. Om personen har en rullstol, lära personen hur man tar rullstolen i och ut också.
4.
Granska användningen av varje kontroll i bilen, bland annat anpassad någon kontroller, innan du börjar.
5.
Behandla den funktionshindrade på samma sätt som du gör med andra drivande student. Börja långsamt att bygga upp hennes förtroende, och lära henne en färdighet i taget (gasa och bromsa, styrning, byte av körfält, sammanslagning, parkering, fickparkering), vilket gör att hon behärskar var och en innan du går vidare.

6.
Bifogar den funktionshindrade till uppkörning för att säkerställa att alla nödvändiga boende har gjorts. Till exempel kan den studerande måste använda sin egen bil på grund av anpassade kontroller, ta en muntlig version av testet på grund av behandlingen eller språksvårigheter eller se en video del av testet med textning för hörselskadade på grund av hörselnedsättning.

tips och varningar


 • En person med perceptuella svårigheter kräver bedömning före körning. Andra övningar, t. ex. sensomotorisk integration, visuell träning terapi, och att lära sig cykla eller häst, kan hjälpa till att förbereda en person med perceptuella svårigheter att få bakom ratten.


 • Relaterade artiklar


  vinter körsäkerhet ämnen
  hur du enkelt underhålla dina däck
  vilka är de säkraste däcken?
  hur man installerar en säkerhetsbälte förlängning
  barns bilbarnstol säkerhet
  Varför är en stoppskylt röd?
  Vad är clearance ljus?
  hur man gör nycklar ersättningsbil
  hur du gör din bil helt redo för vintern
  hur man skapar ett kit auto säkerhet