hur man kan förbättra bränsleekonomin för en Lincoln flygare

hur man kan förbättra bränsleekonomin för en Lincoln flygare

Höga priser på naturgas, global uppvärmning, statliga regleringar och övergripande konsumentfrågor har spetsat ett intresse för högre bränsleekonomi. Tyvärr, i fordon som en Lincoln Aviator verkar bränsleekonomi inte ha en hög prioritet i fordonets konstruktion. Faktum är att när den var ny, skröt Aviator bara 13 mpg city. Men det finns många sätt att förbättra bränsleekonomin bara genom att ändra din körstil för att matcha ett sätt som är mest bränslesnåla för bilen

Sakta ner


1.
Speed, i allmänhet, är en bränsleekonomi mördare. Modern ECU (elektroniska styrenheter) är programmerade att vara mest bränsleeffektiva vanligtvis mellan 55 och 65 mph. Det finns ingen anledning att skynda på motorvägen-det kan bara skada din bränsleekonomi. Högre luftmotstånd i kombination med högre varvtal gör att motorn arbeta hårdare för att bibehålla hastigheten och därmed mer bränsle.

Den vanligaste dödsorsaken bränsleeffektivitet av dem alla men är acceleration. Speciellt med ett fordon av denna massa (u00A3 5. 089 faktiskt) även med högt vridmoment motorn, få rörliga kräver enorma mängd bränsle speciellt från en stå stilla. Många människor blir för vana att accelerera hårt från ett bromsljus. Detta bör undvikas så mycket som möjligt. Vara lätt på gaspedalen, krama kraften i och låt den upp bygga hastighet mer gradvis. Titta på momentan bränsleförbrukning och försök hålla dessa siffror så hög som möjligt. Lyft foten bara en bråkdel av en tum av acceleratorn skulle kunna spara mycket bränsle.
2
Utrullning.

Utrullning är ett utmärkt sätt att spara gas. När du låter bilen kusten, använder motorn antingen inget bränsle alls eller en liten mängd bränsle som används på tomgång beroende på programstrukturen i ecu. I moderna bilar låter din bil kusten, speciellt på en nedförslut kunde få momentan siffror bränsleekonomi långt över tillverkarens genomsnittliga, vilket kommer att ge din genomsnittliga bränsleförbrukningen upp.

Utrullning används bäst nedförsbacke som förklaras i nästa steg, eller när kommer till ett stoppljus. Om du ser ljuset framför vänder röd innan du kan göra det, gör accelerera inte. Enkelt kust till ljuset. Vad är skillnaden om du ska vänta där ändå? Varför inte spara på gas genom utrullning snarare än att påskynda och stopp? Detta kommer också att spara dina bromsar i längden alltför speciellt med något så tungt som en Aviator
3
Hills:. .

Going utförsåkning lätt för de flesta människor, men klättring kullar är mycket olika. Det viktiga är att få upp farten successivt innan backen kommer, då hålla foten stadigt på gaspedalen. Beroende på backen lutning du kan sakta ned 5-10 mph, utan också spara mycket bränsle. Om du mosa foten för att påskynda uppför en backe, kan du stanna på en konstant hastighet men motorn måste arbeta mycket hårt för att behålla det och använder mycket mer bränsle.

backe är där du kan använda Aviator stora vridmomentet från motorn till din fördel. Med mindre, mindre kraftfull bil, kan du behöva kunna påskynda vissa att upprätthålla en rimlig hastighet på vägen men med Aviator's 300 foot-pounds av vridmoment, behöver inte motorn att hoppa ner ett steg eller påskynda mycket svårt att bibehålla hastigheten . Håll foten nivå uppåt och låta vridmoment ur motorn håll hastigheten rimlig -. Don't golvet

När du når toppen, lätta på gasen och låta bilen kusten ner för backen . Vikten av fordonet kommer att behålla sin hastighet eller till och med öka det medan det kuster. Täck bromspedalen med foten i fallet hastigheten bygger upp för mycket och du måste sakta ner eller komma till en helt stilla
4
bort överflödiga kilon. .

ta bort onödiga, extra vikt är ett annat sätt att förbättra den övergripande bränsleeffektiviteten. Även om det kanske inte ser mycket ut, kan även små saker som ligger omkring i bagageluckan lägga till upp till en stor viktbesparing. Släpa runt extra vikt i bagaget gör motorn arbeta hårdare, speciellt vid acceleration. Så tömma bagageutrymmet på något du inte behöver ta med dig på din resa innan du åker. Det finns rykten ute om att ta bort verktygslådor och reservhjul och även om de spara vikt, är det inte en smart idé. Den extra vikten är väl värt det jämfört med priset av att ha en lägenhet med några extra vid sidan av en väg. .
5
Stäng elektronik:

Försök att använda elektronik så lite som möjligt. Radion och strålkastare använder väldigt lite el och därför är obetydlig användning av bränsle, men bekvämligheter som luftkonditionering och uppvärmda säten suga upp en massa extra bränsle. Släpa runt tunga uppvärmda säten hjälper inte att börja med, men använder dem kräver mer ström för att skapa värme och därmed mer bränsle.

Den klassiska debatten om vilket är bättre för bränsleekonomi, sätta på luft luftkonditionering eller har rutorna nere, har rasat sedan uppfinningen av luftkonditionering. Enligt ett experiment som gjorts av Discovery Channel visa "Mythbusters," rullande dina fönster ner, även om högt och mycket blåsigt, är mycket mer bränsleeffektiv än med luftkonditioneringen på. Detta tycks vara riktiga, men i slutändan inget av dessa alternativ hjälper bränsleförbrukning, så om du inte behöver det, inte använda båda alternativen.
6.
Välja Rutt:

Generellt använder motorvägen så mycket som möjligt är den bästa idén men än viktigare välja en rutt där man kan behålla 50 till 65 mph lätt utan mycket inblandning från trafik, kullar eller täta stopp. Detta kommer att medföra att motorn utföra med minst antal stammar och med hjälp av taktik ovan, uppnå högsta bränsleekonomi. Många satellitbaserade navigationssystem innehålla funktioner som exempelvis en "ecoroute", som tar dig med på den föreslagna rutten för högsta bränsleekonomi. Det är en mycket trevligt verktyg att ha, men om rutten är en du tar ofta, crunch siffrorna för att se om det faktiskt är mer bränsleeffektiv innan du sätter på den vägen.

Försök att undvika kurviga vägar som väl. Sätter göra dig sakta ner och öka igen, vilket är dåligt för bränsleekonomi. Om du närmar dig en sväng är nyckeln att försöka kusten genom det sedan lätt tillbaka på gaspedalen när du avslutar hörnet. Självklart tar inte något hörn på en orimlig hastighet, särskilt i en Lincoln Aviator, men försök att hålla en konstant hastighet genom hörnet, giren så smidig som möjligt.


Relaterade artiklar


göra hyra bilar måste stanna vid vikt stationer?
hur man väljer mellan en bil och en cykel för resor till arbetet
diy körjournaler
hur man undviker rådjur-fordonskollisioner
lastbil släp guide
hur man kör bättre
vad man ska göra om du misstänker att någon använder ett stulet registreringsskylt?
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
bränsle sparare tips
hur man kör en 18 Wheeler