hur man beräknar sladda hastighet

hur man beräknar sladda hastighet

Efter en bilolycka, kan du avgöra hur snabbt en bil var på väg när det bromsar genom längden på sladda varumärket kvar av däcken. Ofta kommer brottsbekämpande myndigheter och försäkringsbolag beräkna hastigheten bilen skulle fastställa ansvar och möjliga överträdelser rätt. För att beräkna hur snabbt bilen var på väg, bestämma dra faktorn, bromseffekten och avståndet till bromsspår

Du behöver:.
Måttband
. Räknare.


1.
Mät avståndet mellan bromsspår i fot och inches. Om det finns flera bromsspår, mäta dem alla och ta genomsnittet.
2.
Konvertera mätningen till en decimal genom att dividera antalet inches med 12 och lägga resultatet till Antalet fötter. Till exempel, om det slira varumärket var 120 fot 6 inches, du skulle dela 6 med 12 för att få 0,5 och sedan lägga 120 för att få 120,5 meter.
3.
Uppskatta dra faktor den väg som du åker på. Dra faktor är hur snabbt bilen saktar ner på en viss yta. Asfaltvägar varierar vanligtvis mellan 0. 50 till 0,90, grus från 0,40 till 0,80, is form från 0,10 till 0,25 och snö från 0,10 till 0,55. Vanligtvis skid tester kommer att utföras efter olyckan att bestämma den exakta dra faktorn.
4.
Bestäm bromseffektivitet baseras på hur många bromsspår kvar. Om en bil lämnar fyra bromsspår att bryta effektivitet är 100 procent. För varje framhjul som inte är sladd, dra av 20 procent. För varje bakhjul som inte lämnar en lastpall märke, subtrahera 30 procent.
5.
Beräkna sladda hastighet genom att multiplicera gånger dra faktor bromseffektivitet gånger sladda avstånd gånger 30 och med kvadratroten av resultatet. Till exempel, om bilen sladdade 120,5 meter på en väg genom att dra med faktorn 0,5 och lämnade fyra bromsspår var bilen gå omkring 42,51 mph.


Relaterade artiklar


hur du lägger vikt till din bil
Skillnaden mellan cykel och motorfordon
kreativa sätt att spara gas
hur man kan övervaka din tonåring körning
hur man kör som en doofus
hur man byter en förlorad Florida körkort
10 broms problem
hur man beräknar sladda hastighet
hur man håller från att lämna en bil som kör om bilen har en tryckknapp förrätt
hur ta reda på om en försäkringsagent skickat en olycka rapport till DMV