fordonstyper dragkrokar

fordonstyper dragkrokar

dragkrokar är mycket användbara saker i många situationer. De kan användas för att dra en icke-löpande fordonet till en mekaniker butik eller transport av ett fordon till en annan plats utan extra miles läggs på dess motor. Dragkrokar kan också installeras på fritidsfordon (RVS), vilket gör att en bil som skall medföras på resor för att ge transporten när RV är parkerad på campingplatser. Det finns två huvudtyper av dragkrokar (med två olika stilar av en typ), och det finns fyra bogserlina viktklasser finns.

Hård

Den stela typ av dragkrok är originalet dragstång design. Den har en triangulär form med en tvärbalk som ger den formen av en skrivelse A. Det kallas ofta en A-ram dragkrok. En dragstång fäster på ett fordon, och bogsera installerar baren på dragstången. Den stela dragkroken kan permanent fästa på alla fordon, och då kan vika uppåt när den inte används. Denna typ av dragkrok är den mest svåra att använda eftersom det brukar ta en person att köra fordonet och en annan spotter att bidra till att anpassa den för att göra en lyckad krok upp.

Sfäriskt

självinställande dragkroken kan vara en mottagare-mount eller fordonsmonterade stil. Denna typ har armar som är lös ändra på kroken-up-läge. En person kan köra det dragna fordonet nära dragkroken och sedan justera den för att passa på bollen själva utan att det behövs en andra person som spotter. Denna typ är också hopfällbar och automatiskt justerar efter krok upp till självcentrera sig och låsa sig i position för säker bogsering. De självinställande mottagare stil installationer på bollen eller mottagare av en RV eller fordon så att dess vikt lägger sig till baksidan av RV när den inte används och vikas ihop. De självinställande fordonsfästet installeras på släpfordon och lägger sin tyngd åt dragna fordonet när det fälls upp och inte används. Detta minskar markfrigången på framsidan av en liten släpfordon på grund av den extra vikt förutom på fronten.

Klasser

Dragkrok klasser avser vikten av det dragna fordonets, inklusive allt dess innehåll. När du väljer en dragkrok måste den vara klassad för att enkelt dra hela vikten av det dragna fordonets för säkerheten i transport. Använda en dragkroken i en lägre viktklass kan få den att böja, varp eller bryta medan transporter. Klass I är godkänd för upp till 2000 pounds, och klass II är godkänd för 2. 001 till 3. 500 pounds. Klass III är godkänd för 3,501 pounds upp till 5. 000 pounds av totalvikten och klass IV effektivt kan dra alla fordon med en totalvikt på 5,001 pounds till 10. 000 pounds.


Relaterade artiklar


livet av bildäck
hur man rapporterar en stulen bil rikstäckande
hur man hanterar en icke-skada trafikolycka
hur man kör en manuell växellåda (stick-skift) bil
hur sidokollisionskuddarna arbete
hur man skär slirskydd för att passa
vad som väntar på en väg prov för körkort
hur man undviker fortkörning biljetter
Hur du tar den defensiva online körning kurs
Enklaste sättet att lära sig att köra