det bästa sättet att köra om motorvägar

det bästa sättet att köra om motorvägar

Motorvägen är en upptagen plats där människor som inte ser ut för andras säkerhet kan orsaka allvarliga problem. Innan du beger dig ut för att köra på motorvägen, ska du lära dig några strategier för att hjälpa dig använda vägarna på ett säkert sätt. Det finns några före resan försiktighetsåtgärder du ska ta och lite körning regler att följa på vägen

före resan Förberedelser

Se till att du och ditt fordon är redo för resan. När du är trött, är du lätt distraherad och man kunde börja att somna när du stirrar ner den till synes oändliga motorvägen. Få någon annan att köra om du är trött eller försena resan med ett par timmar så du får lite vila.

Kontrollera bilens däck är ordentligt pumpade. Däck som är låga på luft är svårare att kontrollera vid högre hastigheter och särskilt svårt att kontrollera i dåligt väder. Kontrollera även bilens olja, kylvätska, bromsvätska och transmissionsolja innan du beger dig ut. Om du kör på motorvägen regelbundet göra dessa underhåll kontroller minst en gång i veckan.

Vakar

Håll koll på de andra fordonen runt omkring dig när du kör på motorvägen. Enligt webbplatsen Se mig köra, bör du hålla ditt fokus på fordon framför dig, utan även skanna fordonen runt omkring dig minst en gång per minut. När man tittar framåt, försöka se om några fordon gör plötsliga stopp eller filbyten och vara beredda att reagera.

Innan du byter körfält, alltid ge en snabb titt över vänster axel för att se om det finns några fordon i din spegel döda vinkeln. Aldrig byta fil eller avsluta en motorväg enbart grundas på vad du ser i din speglar. Alltid göra det extra besväret att titta dig omkring innan du gör ditt drag. Om du ser problem utvecklas i ditt körfält med ett stopp fordon eller en olycka, lugnt byta fil att undvika att bli inblandade i krisen.

Högerfil

Oavsett hur många körfält motorvägen har, är det alltid en bra idé att vara så långt till höger som möjligt. Den vänstra körfält på en motorväg är för snabb rörelse trafik, och om du tänker passera en person, flytta till vänster körfält. När du är säkert förbi det fordonet, flytta tillbaka till höger körfält och följ trafikflödet.

Använd bilens farthållare att hålla en konstant hastighet, vilket vanligtvis säkrare än påskyndande och bromsa . Farthållare eliminerar tendens att accelerera och bromsa som uppstår när foten är på gasen. Att upprätthålla en konstant hastighet sparar också gas.


Relaterade artiklar


hur man parkera en bil på gatan
dödsfall på grund av att inte bära bilbälte
Hur du tar en nyckel bort av en kabel lås nyckelring
hur man inte köra in i en fransk trafik polis
hur man vet hur man skick din bil att köra i regnet
Manuell körning tips
korrekt användning av säkerhetsbälten
gasspararen tips
presenter till en bil racer
hur man aldrig få en biljett foto radar i posten