däck hastigheter säkerhet

däck hastigheter säkerhet

Däcket säkerhetsnivå visar den högsta hastighet däcket tål. Om du överskrider hastigheter för däcket, riskerar du blåser ut däcket

Funktion

En bokstav representerar hastigheter på däcket. Till exempel, "Q" står för 99 mph, medan "V" står för 149 mph. Du bör inte överskrida högsta hastighet av de lägsta rankade däck på bilen.

Identifiering

Du hittar däcket betyg på bilen bredvid belastningsvärde på däcket. Belastningen betyget är två nummer, så du måste hitta en grupp av tre tecken-två siffror följt av en bokstav

Varning

Den ursprungliga hastigheter för ett däck gäller endast om däcket är ordentligt uppblåst och. är oskadad. Om däcket skurits eller punkteras, även om det professionellt reparerades, kan du inte räkna med att prestera upp till sin rating.

Överväganden

Däck-hastigheter använda kilometer i timmen som standardenhet och omvandlas till miles per timme, så det betyg verkar inte ha ett tydligt mönster.

potentiellt problem

federal lag kräver inte däcktillverkarna att sätta en hastigheter på däck, så dina däck kanske inte har den informationen på däcksidan. Om dina däck inte har den information, kontakta däcktillverkaren.


Relaterade artiklar


hur du håller din kundvagn rulla undan
hur man boka tid för att förnya ett California State körkort
new york DMV platta information
hur reparera luftbromsar
Vilka är fördelarna av krockkuddar i bilar?
hur man installerar en säkerhetsbälte förlängning
sig att köra bil manuell växellåda
Hur får man en lastbil ur lera
hur man kör en manuell (pinne skift) bil
hur man inte ska bogsera en bil