All Wheel Drive kontra vinterdäck

All Wheel Drive kontra vinterdäck

Om du bor i ett område som tar emot täta snöfall, vet du att köra på vintern är helt annorlunda än att köra på sommaren. Även fyrhjulsdrift och vinterdäck kan hjälpa, gör de det annorlunda

Fördelar med vinterdäck

vinterdäck har djupare slitbanor än sommaren eller all-season däck. Dessa djupare trappsteg ge dem möjlighet att lättare resa genom snö.

Fördelar med All Wheel Drive

I en front-wheel-drive eller verkliga-hjulsdrivna bil kan en sladd förvandlas till en spinn eller bild, beroende på förhållandena. An all-wheel-drive fordonet är mindre sannolikt att göra det eftersom makt överför till hjulen med högsta drivning.

Vilket är viktigast?

Den allmänna meningen är att för de flesta snöiga körning, en uppsättning bra vinter däck kommer att vara mer användbar än fyrhjulsdrift, eftersom däcken är den del av bilen alltid i kontakt med vägen.

Frågor

Om du väljer en eller båda under vintern körning, är det ändå viktigt att testa dragning på olika områden genom att peka på bromsarna vid mycket låga hastigheter. Även med vinterdäck, kan en bild uppstår.

Efter Snö

djup slitbana av vinterdäck gör den mindre användbar under varmare månader, så se till att ha en ny uppsättning däck att sätta på din bil kom våren.


Relaterade artiklar


hur man sparar på gas och behålla pengarna i fickorna
typer av körkort
fordonssäkerhet förfaranden
historia av bilbälten
hur man kan undvika bilolyckor genom att köra ordentligt
hur man kan studera för körtillstånd
hur de ska hålla sig vaken på natten medan du kör
säker körning idéer
hur rida en scooter Vespa motor
vinter körsäkerhet ämnen