traktor-trailer förfaranden för besiktning

traktor-trailer förfaranden för besiktning

Innan du trycker på vägen i en traktor och släp "big rig," det är alltid bäst att göra en walkaround inspektion av alla viktiga komponenter: hjul, däck, belysning, sadel-tankar, speglar dörrlås, kopplingssystem och bromsar. Kontrollera hytt, motor, drivlina, koppling och släpet som en komplett helhet. När rullande på vägen är traktor-trailer en enhet med två delar. Med detta i åtanke kommer att göra för en mer grundlig och nyttig inspektionsförfarandet

Cab

Börja på vänster (förarsidan) och kontrollera hjulet, däck och bära nav. Kontrollera att hjulet har inga sprickor eller bucklor, är däcken pumpade ordentligt och lagret navet är inte läcker. Kontrollera indragningar under och att alla fjädrar, skruvar och chocker stötdämpare har inga uppenbara tecken på slitage. Flytta ner till förardörren och kontrollera att alla speglar är ordentligt ansluten och korrekt justerade. Vindrutan ska vara rent och fritt från sprickor. Kontrollera därunder sadeln gastankarna är fast monterade och visar inga tecken på skador eller leder. Kontrollera bromsljus och släpvagn kraftkablar anslutning. Se till att alla kopplingar är täta och det finns inga tecken på slitage eller skada. Kontrollera också under på marken för några tecken på överföring eller andra läcker. Upprepa denna process på höger fram (passagerarsidan) och runt till baksidan av hytten.

Trailer

Kolla alla linjer broms luft-och elanslutningar. Kontrollera alla lampor och reflektorer för att säkerställa att glödlampor är brännande och ingen av reflektorer är skadade. Kontrollera kopplingar för smörjning. Sänk och höj armarna trailern stöd. Kontrollera hjulen för eventuella sprickor eller skador. Kontrollera hjulen med nav för läckor. Kontrollera däck för onormal förslitning eller lösa regummerade. Gör samma sak för interiör församlingar tandem hjul. Leta efter läckor eller tecken på slitage på fjädring och axlar. Leta efter några läckt vätska på marken under hjulet församlingarna. Kontrollera att lera /stänkskydd sitter ordentligt fast och visar inga tecken på slitage. Öppna och stänga bakdörrarna och söka fungera smidigt och säkert lås. Upprepa kontrollen till höger (passagerare) sida av vagnen.

Inne i hytten

Kolla parkeringsbromsen, alla pedaler och ratt. Avgöra om något kontrollmekanism är lös eller behöver justeras. Kontrollera alla mätare och anges vätskenivåer. Slå på alla elektriska akuta indikatorer och kontrollera fungera. Se till att all nödvändig dokumentation, stockar och manualer är i lätta att nå platser.


Relaterade artiklar


hur man väljer mellan en bil och en cykel för resor till arbetet
hur man får ett handikapp tecken för ett fordon
hur blinkers fungerar
hur man ska leva i din bil utan att vara generad
vad är stoppsträckan av traktor släp?
hur man undviker trafiken i Los Angeles
hur man skär slirskydd för att passa
hur du värma din bil snabbt
hur man fickparkera säkert
fem cykel säkerhetsbestämmelser