beskrivning av användningen av krockkuddar

beskrivning av användningen av krockkuddar

Krockkuddar krediteras med att rädda tusentals liv i bilolyckor. Nu en obligatorisk tillämpning i bilar och stadsjeepar, de avsevärt minska risken för svåra huvud och skador bröstet

Du behöver:
Färdigförpackade säkerhet kit från ett däck rabatt eller varuhus

Funktion

Krockkuddar distribuera under bil olyckor frontalkrock. Den airbagen sker snabbt och arbetar med säkerhetsbältet för att förhindra allvarliga huvudskador.

Statistik

miljontals bilar i USA är nu utrustade med förare och passagerare krockkuddar. 1997 till 1998 fanns 1. 800. 000 miljoner fall av airbagen.

Missuppfattningar

En del människor tror att krockkuddar är farlig eftersom en mycket liten andel av krockkuddar har orsakat dödsfall. Detta är vanligtvis på grund av felaktig användning såsom felaktig placering av ett spädbarn eller barn under 12 år i framsätet.

Tidsplan

rattstången i en bil innehåller en krasch sensor som utlöser en kemisk reaktion som kallas natriumazid . Denna reaktion gör att krockkudden blåses upp inom tre millisekunder.

Varning

Krockkuddar ersätter inte bilbälte. De är avsedda att arbeta med säkerhetsbälten och bara använda i händelse av en front-end kollision.


Relaterade artiklar


hur man undervisar din körning tonåring grundläggande underhåll av fordon och tips akut
hur man förebygger trötthet
typer av snökedjor
Hur man knyter en stege på taket av en bil
farorna med street racing
Safety Driving Tips för en traktor
hur man undervisar en ny tonåring föraren att köra
Kan jag sätta slirskydd på min chevy Tahoe?
hur man förebygger bil jackings
hur man kör säkert i vinter