lastbil släp guide

lastbil släp guide

Drar en släpvagn på baksidan av din lastbil eller stort fordon kan vara en skrämmande uppgift som kräver övning. Men det är inte så svårt som det verkar, och det är en stor skicklighet att ha när transportera stora objekt. Några saker måste komma ihåg under släp processen, men när du får dessa saker ner, är du redo att gå

Pre-Trip Check

som drar en släpvagn tillför en helt ny uppsättning saker du måste kontrollera innan du ut på vägarna, inte ens om det bara är en kort resa. Dessa saker kommer att se till du kommer fram till din destination säkert och lagligt. Kontrollera först problem. Draghylsan bör ordentligt snäpper på plats och låspinnen bör gå genom ett hål för att hålla den säker. Se till att dina kedjor är säkra, korsade som ett X och inte dra. För det andra, fäst och kontrollera ljus anslutning (faror, raster, signaler, löpare, etc. ). Och slutligen, se till att alla dörrar på vagnen är stängda. Som tanklösa som det låter, folk glömmer ofta att stänga upp. Om alla dessa saker är under kontroll, du good to go.

Slow Down

Det är viktigt att komma ihåg att det är inte bara du och din lastbil längre. Du har nästan fördubblats din vikt, beroende på storleken på släpvagnen, och du måste köra mycket långsammare, enligt Edmunds. com. Allt du gör när du kör en trailer, enligt Edmunds. com, behöver göras på halva din vanliga hastighet. När du stannar med släp får du en enorm mängd vikt skjuta lastbilen bakifrån, vilket gör det mycket svårare och mycket farligare om du ger dig själv dubbelt så mycket utrymme för att stanna. Långsam är av yttersta vikt.

Säkerhetskopiera och jackknifing

Innan du går ombord på den första resan, bör du veta hur du säkerhetskopierar din släpvagn. Du kan få i en tuff plats och behöver säkerhetskopiera. Det är mycket svårare än det ser ut och utan god sed, du riskerar jackknifing eller slår ett annat fordon. Säkerhetskopiera en släpvagn skiljer sig från att säkerhetskopiera ett ensamt fordon. För att göra trailern gå ett visst sätt, måste du vrider ratten åt motsatt håll, att hålla ett öga på både backspeglar och jämna korrigera. Om du inte kan se trailern på både speglar och du inte är svarvning, är du på väg att fällkniv. Jackknifing är när släpet och van bildar en V-form, när dragkroken blir mer än det borde. Detta är illa på din van, din skumt och din trailer, och du bör undvika det till varje pris.


Relaterade artiklar


hur man förbereder bilen för en snöstorm
olika trafikmärken
autobahn säkerhet
Pro & nackdelar med säkerhetsbälten
hur man håller från att lämna en bil som kör om bilen har en tryckknapp förrätt
hur man kör säkrare under semestern
hur man väljer ett par bra solglasögon körning
hur man ansöker om ett körkortstillstånd
hur man använder avancerad ridning att bromsa säkert på din motorcykel
manuell växellåda växling tips