spegel blind fläckborttagning

spegel blind fläckborttagning

Många förare inte använder sin sidospeglar, eftersom de inte litar på dem, de oroa den fruktade blind fläck i spegeln. Istället vänder de sina huvuden runt för att se om en bil eller lastbil närmar sig bakifrån. Ironiskt nog är detta osäkra och kan leda till att du kör av vägen eller i ett fordon framför dig. Med några enkla justeringar kan du ta bort döda vinkeln från din sida speglar

placera din backspegel

Sitt i förarsätet. Placera backspegeln (spegeln i mitten av vindrutan), så det täcker din syn direkt ur bakrutan. Oroa dig inte för den sida synpunkter, din sidospeglar kommer att ta hand om detta

Justera förarsidan Mirror

luta huvudet åt vänster tills den nästan rör vid förarsidan fönster. . Med huvudet i denna position, justera din vänstra sida spegel så att du knappt kan se en liten del av den sida av bilen i spegeln, men inga längre än så här.

Justera höger sida Mirror

luta huvudet åt höger mot mitten av bilen. Justera den högra spegeln så att du knappt kan se den högra sidan av bilen i spegeln. Se till att du inte kan se sidan av bilen i spegeln när huvudet hålls rakt.

Kontrollera om blinda fläckar i vänster sida Mirror

Kolla för döda vinkeln i det nyligen justerade speglarna. Kör på en fyrfilig väg i rätt körfält. Se upp för ett fordon i det vänstra körfältet som närmar sig och kommer förbi dig på vänster sida. Håll huvudet rakt och titta i backspegeln att titta på bilen i vänster körfält när du kör. Eftersom fordonet börjar försvinna från din backspegel, titta in i vänstra sidan spegeln, du bör se bil eller lastbil i spegeln. Håll utkik fordonet i sidan spegeln som är börjar att passera dig. Precis som det försvinner från förarsidan spegeln du ska kunna se det med det perifera seendet ut sidan fönstret utan vrider på huvudet. Du bör kunna göra detta utan att uppleva några blinda fläckar. Om det finns några blinda fläckar, måste du justera din vänstra sida spegeln lite.

Kontrollera om blinda fläckar i höger sida Mirror

Gör samma förfarande med den högra spegeln. Kör runt bilen framför dig att ge det från vänster körfält. Titta bilen till höger när du närmar dig att ge det, titta in den högra spegeln. När du passerar bilen bör du se den i din högra sida spegeln, och då bör du kunna se den i backspegeln utan att uppleva några blinda fläckar. Om det finns några blinda fläckar, måste du justera din högra spegeln lite.


Relaterade artiklar


hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
hur man kan stoppa en sjunkande suv
hur du spårar effektivitet fordonsbränsle
hur du värma din bil snabbt
gas spara tips för en Honda Civic
vindruta säkerhet
varför människor bär inte bilbälte
olika stilar av slirskydd
hur man kan stoppa bilen när bromsarna inte
vad man ska göra om du misstänker att någon använder ett stulet registreringsskylt?