hur man kan förbättra auto gas mpg

hur man kan förbättra auto gas mpg

Förbättra bränsleekonomin är viktigt att inte bara plånboken, men det bidrar också till att minska beroendet av utländsk olja och bromsa effekterna av den globala uppvärmningen. Du kan förbättra din bil är bensin miltal om du har en clunker eller en hybrid

Förbättrad MPG


1.
Drive välinformerade. Alltid vet att din bil är bensin miltal så att du vet om det är bättre. Beräkna bilens bensin körsträcka här-http://www. milesgallon. com /.
2.
Drive förnuftigt. Beakta hastighetsbegränsningen. Bränsleekonomi försämras snabbt när du kör över 60 miles per timme, medan mpg om du vill sitta sysslolös är noll. För att hjälpa dig att hålla den optimala hastigheten mellan 30 och 60 mph, kontrollera användningen kryssning och stänga av bilens av om du blir tomgång i mer än 10 sekunder.
3.
Drive lätt . Extra vikt minskar bränsleeffektivitet-det behöver inte betala för att använda bilen som en lagring skjul. Töm bilen på extra vikt. Håll ett ljus foten på gaspedalen och hålla foten från bromsen. Snabb acceleration och den efterföljande behov av att bromsa och sedan tillämpa mer gas ger slumpartat körning och kan sänka din mpg upp till 33% på motorvägen.
4.
Drive strategiskt. En varm bilmotor är mer bränsleeffektiv än en kall bilmotor. Planera dina ärenden och staka ut den bästa vägen att kombinera flera korta resor i en längre resa.
5.
Kör trimmad. Maximera din körsträcka genom att hålla bilen välskött, blåsa däcken till den maximalt tillåtna lufttrycket och med rätt kvalitet av motorolja.

tips och varningar


Köp
 • en bränslesnålare bil. Betygsätt din blivande Automobile bränsleeffektivitet vid http://www. fueleconomy. gov/feg/findacar. htm.
 • Läs mer om hypermiling (strävar efter att slå din bil är EPA betyg bränsleekonomi) på http://www . cleanmpg. com /forum /showthread. php? t=1510.


 • Relaterade artiklar


  varför backspeglar i bilar har döda vinklar?
  muskel bil dragracing tips
  fordon och trafikregler
  Fakta om bilbälte för vuxna säkerhet
  hur korrekt anger på motorvägen
  hur man inte ska bogsera en bil
  Hur man knyter ner ett fordon på trailer
  släp råd
  hur du gör din bil helt redo för vintern
  hur du säkerhetskopierar en lastbil och trailer