Smart Car säkerhet

Smart Car säkerhet

Kunna plats endast två personer är Smart Car Fortwo en liten bil. På drygt 106 inches lång, är Smart betraktas som en mikro-bil av många människor, däribland federala säkerhetsorgan i deras verksamhet. Tyska biltillverkaren Daimler-Benz har varit mycket medveten de behövde för att åtgärda säkerhetsproblem eftersom den automatiska starten år 1993

Funktioner

Primärnyckeln att överleva en krasch i en Smart är dess Tridions säkerhet skal. Denna ram är av stål, förstärkt med höghållfast stål i strategiska platser. Vid en krock är effekten av effekten jämnt, snarare än med trubbigt våld, över bilens kaross, skydda passagerarna.

Fram och bak påverkan

Den smarta innehåller två kollision rutor, fram och bak. Dessa "deformationszoner" zoner fungerar som ett dragspel under en krasch, stöten. De Smart motor ligger i bak och är utformad för att bryta sig loss i en kollision bakifrån samtidigt som absorberar kraften i olyckan.

Sidokollisioner

Fortwo har ett axelavstånd på endast 73. 5 inches, men det smalt är egentligen en säkerhetsfaktor i sig. Bör Smart vara påkörd från sidan, kommer det andra fordonet sannolikt träffa bilens hjul, ger dem och uppskov för att absorbera effekten.

Krockkuddar, säkerhetsbälten och barn

Fortwo är utrustad med fyra krockkuddar, två fram och två för sidokollisioner. Bilens säkerhetsbälten nästan direkt känsla Sudden Motion förändringar i en kollision och dra åt för att minska eventuella slack. Passagerarsätet är utrustad med en elektronisk sensor som mäter vikten på dess användare. Ska ett litet barn sitta, kopplar sensorn passageraren fram och sidokrockkuddar. I händelse av en olycka, den här inaktiverar utplacering och förhindrar skador på ung.

Betyg

Smart har fått höga betyg från både National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och Insurance Institute for Highway Safety (IIHS ) i både fram-och sidokollisioner.


Relaterade artiklar


hur de kan förmedla ditt körkort provet med glans
Är det säkert att ansluta en punktering?
historia av bilbälten
hur man hittar en defensiv körning klass
instruktioner för hur man kör en pinne skift
hur man gör dig själv en säker förare
hur du spårar gas körsträcka
hur man kör fri från stress
säkraste subcompact bilar
typer av billarm