bromsrotortemperatur teknik

bromsrotortemperatur teknik

Brake rotorer är absolut nödvändigt att alla skivor-bromssystem. En broms rotor är den metall skiva som dina bromsar hålla fast för att stoppa förslaget om din bil. Varje hjul har en rotor och en broms, och en serie av slangar kontakt varje av dessa till huvudcylindern. Trycka ner bromspedalen krafter bromsvätska genom dessa slangarna till varje broms vid varje hjul. Vätskan tvingas in i en tjocklek när den trycker hårt mot en kolv. Kolven kramar två bromsbelägg mot endera sidan av rotorn, och den friktion som uppstår är det som för din bil till ett stopp. Skivbromsar är i allmänhet mer tillförlitliga och håller längre än trumbromsar

Rotor

Rotorn är gjord av järn och är starkt bearbetad där bromsbeläggen spärren på den. Rotorn kan bära över tid från den friktion som orsakas av bromsbelägg, och normalt bör åter bearbetas när bromsbeläggen få ersättas så att den nya kuddar kan uppnå maximalt grepp och stoppa bilen mer effektivt. Ibland rotorn är sliten som ska bearbetas effektivt, och då de måste bytas ut. Generellt gäller att ju större rotordiametern, desto mer bromskraft genereras per utgång, vilket är ytterligare ett skäl dimensioner rotorn är viktiga. Rotorerna måste också vara robust och inte skakar alls, eftersom detta skulle minska möjligheterna för bromsbelägg för att stoppa dess rotation effektivt.

Varianter

Det har gjorts framsteg i rotor teknik för att öka rotorns hållbarhet och effektivitet. Varje typ har sina fördelar och nackdelar. Vissa rotorerna är cryogenically härdat, vilket gör att de tål mer värme utan att bära så lätt. En slitsad rotor har diagonala spåren som skurits i det som är tänkta att hjälpa rotorn svalna i en snabbare takt och hindra vatten från störande med greppet mellan dynan och rotorn, vilket gör den mer effektiv när det regnar. En slitsad rotor tenderar också att bära ner bromsbelägg i en snabbare takt. Borrade skivor har hål borrade i dem av samma anledning. Hålen gör att överskottsvärme att fly så att bromsarna inte förlorar makt, hålen också förhindra att gas byggs upp mellan plattan och rotorn. Nackdelen med borrade skivor är att de är mer benägna att slitas ut på grund av stress, och kan även spricka.


Relaterade artiklar


hur du tar bort kondens i en bil fönster
göra hyra bilar måste stanna vid vikt stationer?
om krockkuddar
hur man undviker rådjur-fordonskollisioner
hur man kan öka bränsleekonomi utan att spendera några pengar
vägskylt information
hur man beräknar resa miltal
hur man registrerar en rätt bil hand köra i Sverige
hur man kör säkert vardagen
hur till vända din man till en bättre förare