skäl till att inte köra & prata i mobiltelefon

skäl till att inte köra & prata i mobiltelefon

I telefonen har blivit en primär instrument för kommunikation. CTIA rapporterade under 2007 att ungefär 82 procent av den amerikanska befolkningen ägde mobiltelefoner. Eftersom de anses så viktig, människor tar sina mobiltelefoner överallt de går. Detta blir en problematisk situation när människor väljer att använda sina mobiltelefoner under körning. Även om det kan verka som en harmlös vana, talar i mobiltelefon under körning har potential att vara mycket farligt.

laglighet

Medan endast sex amerikanska delstater har ett fullständigt förbud mot handhållen mobiltelefon under körning (Kalifornien, New Jersey, Oregon, Washington, New York och Connecticut), de flesta stater har vissa krav och förbud vad mobiltelefoner under körning (med handdatorer i skolan eller områden med byggförbud etc. ). Många av dessa lagar är primära verkställighet brott, vilket innebär en polis kan stoppa och biljett en drivrutin bara för mobilen brottet, inga andra brott, såsom fortkörning, måste äga rum.

Distraction

När man använder en handhållen mobiltelefon, skapar detta en fysisk brist under körning. En hand hålls upp mot örat och därför av hjulet. En person kan ta hans /hennes ögonen från vägen när du tar emot ett inkommande samtal på en handhållen enhet, vilket skapar en drivande risk. Även när handsfree-enheter används, är den distraktion faktorn fortfarande närvarande. När hjärnan är upptagen med ett samtal, kan det inte plocka upp varningssignaler eller farliga händelser som händer på vägen. Med ett öra åt en konversation kan auditiva varningar som biltutor och sirener får missa, ökar risken. Att köra en tung och potentiellt destruktiva maskin som en bil kräver fullständig uppmärksamhet.

Olyckor, skador och dödsfall

Det är inte bara berusad eller dåsiga förare som bör fruktade på vägarna. En studie vid University of Utah konstaterat att bilen under en mobiltelefon, handdator eller på annat sätt, kan försämra en förarens reaktionstid lika mycket som att ha en BAC (alkoholkoncentration i blodet) av 0,08, den lagliga gränsen i USA. National Highway Traffic Safety Administration hävdar att förare som är distraherade av mobiltelefoner är fyra gånger större risk att bli inblandad i en olycka allvarlig nog för att orsaka personskador och /eller skador på andra. Dessa och liknande studier klargöra ett viktigt budskap: distraherad körning är lika farligt som att köra under påverkan. Bilolyckor inte bara orsaka skador på egendom, de har också potential att ödelägga liv med allvarliga skador och dödsfall.


Relaterade artiklar


hur man minska risken för att få din bil stulen
hur korrekt anger på motorvägen
hur man får till de andra kiss-och-rida i Greenbelt tunnelbanestationen via Edmonston rd
realtid spårning av fordon och återvinning
hur man gör en tre punkt tur
simulering övningskörning vs real road körning
Saker att komma ihåg när du tar din testförare
hur man parkera en bil på första växeln eller neutral
SUV välter säkerhet
hur man lär sig defensiv körning