hur man kör en manuell bil

hur man kör en manuell bil

Det finns fler manuella fordon på vägen då du kanske inser. En manuell bil eller "stick shift" är en bil som kräver att du fysiskt ändra dess redskap. En automatisk fordon byter redskap för dig. Om du följer anvisningarna korrekt kommer du att vara på väg till din destination på nolltid

Du behöver:
Föregående bil kunskap
. .


1.
Först låsa upp bilen, öppna dörren och gå in i sittbrunnen. Stäng dörren, sätt på dig säkerhetsbältet, och justera speglar på din smak. Leta rätt nyckel för det aktuella fordonet, och infoga den i tändningen. Nu, tryck ner pedalen som är längst till vänster. Detta är den kopplingen. Kopplingen lossnar överföring från motorn, så se till att skjuta den i golvet. Identifiera att förskjutningen ut skolan är i första växeln, som är den övre vänstra positionen. Du kan inte fysiskt Flytta ut skolan om inte kopplingen är ilagd.
2.
Med kopplingen ikopplad och bilen på första växeln, vrida om nyckeln, startar bilen. Håll inte nyckeln i startläge för lång annars kommer du skada fordonet. Så när du hör motorn skruva upp, släpp trycket på knappen. Därefter lade växelreglaget i neutralläge, som är i mitten av skiftet leavers området, och släpp kopplingen. Nu fordonet är tomgång på plats, så det är en bra tid för dig att justera saker i cockpit, innan du börjar köra.
3.
Lindra fordonet i rörelse är nästa steg i processen för att köra en växelspak. Bilen ska stå på tomgång med övergången ut skolan i neutralläge. Tryck in kopplingen och placera reglaget på första växeln. Lossa nödbromsen om det är engagerad. Med nödbromsen bort, bör bilen kunna rulla fritt, så tryck på fotbromsen för att stoppa den. Fotbromsen är mitt pedal på golvet, till höger på kopplingen. Nu ger motorn en gas genom att trycka på pedalen längst till höger. (Du måste ta foten från bromsen för att utföra den här handlingen) Detta är den gasen, som föder den fordonsbränsle, och reglerar din hastighet. När du trycker på gasen, det varvtal eller, varv per minut, kommer att öka. För att se denna ökning, titta på varvräknaren, som är placerad rakt framför dig. Varje nummer multipliceras med 1000. Så när varvtal på din bil är runt 3000, släpp kopplingen extremt långsamt.
4.
Genom att släppa kopplingen långsamt, du och bilen ska vara i rörelse. För att öka denna rörelse, eller påskynda genom att trycka på gaspedalen något hårdare. Som Varvtalet ökas, gör fordonets hastighet också. Du inser nog att motorn blir starkare, tillsammans med varvtal ökar. Detta innebär att fordonet når Redline, eller max för detta redskap. Du måste flytta den till andra växeln. För att göra detta, engagera kopplingen och släppa ut gasen på samma gång. Nu kan du och fordonet rullar i friläge, vilket innebär att överföringen inte längre får ström form motorn, sätta bilen i friläge. Gå in på andra växeln, lägg växeln direkt under första växeln, ge motorn en liten mängd gas och släpp kopplingen långsamt.
5.
Nu när du cruisar längs ganska fint, du är förmodligen undrar, "Hur slutar jag?" God fråga! Först måste du ned SKIFT fordonet. För att göra detta, engagera kopplingen och släpp gasen samtidigt. Sätt växelreglage från andra växeln till först. Ge motorn lite gas och släpp kopplingen sakta, igen. Det är normalt att känna bilen sakta ner drastiskt när ner växling. Eftersom fordonet kommer nära den plats där du vill stanna, engagera kopplingen och tryck på bromsen tills bilen stannar. Ställ växelreglaget i friläge, och nu är du på tomgång igen.
6.
Grattis! Du har just lyckats kört en manuell bil från att starta upp det, till andra växeln, och tillbaka ner igen! För att fortsätta på din körning äventyr, följ bara stegen igen för att byta till högre växel. Manuell fordon har så många alternativ under körning, och nu kan du njuta av dem.


Relaterade artiklar


Safety Driving Tips för en traktor
säkraste subcompact bilar
hur man installerar en elektrisk broms registeransvarige
hur man beräknar värdet av ett förlist bil
hur man kör manuell växellåda (växelspaken)
regler för bilkörning
hur man kör med bruten hjul stud
hur man skriver ut bil magneter
hur man återställer en Mazda srs ljus
hur man låsa upp en bildörr