om Toyota Prius "säkerhetsfunktioner

om Toyota Prius "säkerhetsfunktioner

Toyota Prius är Toyotas bensin-elektriska hybridfordon. Nu i sin tredje generation, har Prius fyra trim-helt enkelt döpt II, III, IV och V-som skiljer sig från varandra i säkerhetsfunktioner

Delade funktioner

Alla Prius trim har makt-och barn-säkerhet dörrlås, liksom ett fordon stöldskydd. De har också en Star Safety System, som består av låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning och Brake Assist, och Traction Control och Enhanced Vehicle Stability Control. Varje Prius har föraren, framsidan, passagerare och sido-head-gardin krockkuddar.

Safety Connect

Prius IV och V har Safety Connect, som är en prenumeration system består av kommunikation, i fordon säkerhet, GPS, cellulär och fjärrdiagnostik funktioner.

Pre-kollisionssystem

Bara Prius V är utrustad med en standard Pre-Collision System, som är utformat för att bidra till att minska kraschen hastighet och skador i vissa frontalkollisioner.

Lane Assist Håll

En annan säkerhetsfunktion exklusiva för Prius V trim är Lane Assist Håll, designad för att hålla fordonet i mitten av körfältet vid bilkörning.

Alternativ

Förutom fjärrkontrollen tändning funktionen kan du få en Prius med en första hjälpen-kit. Prius III, IV och V har även elektronisk parkering hjälpmedel för att varna föraren att osynliga hinder när de utför parkering manövrer, en egenskap som inte är tillgängligt i II trim.


Relaterade artiklar


gamla säkerhet i bilar och deras effektivitet
information om bilbälte säkerhet
hur kryssning med stil
skälen för säkerhetsbälten
barn säkerhetsbältet lagar
Hur får man en lastbil ur lera
manuell växellåda växling tips
säkerhetsfunktioner tidiga bilar
vad är en tarp?
hur man kan implementera en bil krockkudde