Toyota Prius säkerhet

Toyota Prius säkerhet

Prius är en bensin-elektriska hybridfordon som tillverkas av biltillverkaren Toyota. Även om den har många säkerhetsfunktioner som är standard, en del av sina fyra trim paket-uppkallad efter romerska siffror II-V-har ytterligare sådana

säkerhetsfunktioner som är standard

Alla Prius trim paket har makt-och barn-säkerhet dörrlås, fordon stöldskydd, och förare, framsidan, passagerare och sido-head- gardin krockkuddar, och en Star Safety System, som består av låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning och Brake Assist, och Traction Control och Enhanced Vehicle Stability Control.

Vehicle Services

Två av Prius trim paket-IV och V-har Safety Connect. Detta är en prenumeration system består av kommunikation, i fordon säkerhet, GPS, cellulär och fjärrdiagnostik funktioner.

Krockskydd

Prius V är den enda trim paket som har ett Pre-kollisionssystem. Den är avsedd att bidra till att minska kraschen hastighet och skador i vissa frontalkollisioner.

Körfilshjälp

Bara Prius V trimpaket har Lane Assist Håll, utformade för att hålla fordonet i mitten av körfältet medan körning.

Valfritt Säkerhetsfunktioner

Du kan köpa en Prius med en fjärrkontroll tändning funktion och en första hjälpen-kit. Varje Prius trimpaket utom Prius II har elektronisk parkering hjälpmedel för att varna föraren att osynliga hinder när de utför parkering manövrar.


Relaterade artiklar


hur man bromsar under körning
hur man förbereder sig att köra i snön
hur man inspektera din bil innan sommaren bilsemester
hur de kan förmedla en förares testlicens öga
hur man kör säkert i regnet
scooter tips
hur man skyddar din bil i en stad
Vad gör jag om min bil blir stulen?
vad man ska göra om du misstänker att någon använder ett stulet registreringsskylt?
stud däck vs kedjor