hur man kör en bil med en växelspak

hur man kör en bil med en växelspak

Jag tycker alla borde veta hur man kör bil med manuell växellåda eftersom man aldrig vet när du kommer att få. Till en början kan verka lite skrämmande, men ta en vän som äger en bil med en växelspak och gör dig redo för lite kul. Var beredd att skratta åt sig själv när man lär sig eftersom du kommer att köra fast bilen och Buck som en bronco! Jag föreslår det första försöket vara i en stor tom parkeringsplats utan många åskådare eftersom du skulle kunna hamna i en Youtube viral video

Du behöver:.
Car.


1.
dig i bilen, få bekväm, spänne upp säkerhetsbältet och praktik flyttar växelreglaget genom växlarna. Gör detta med motorn avstängd. De flesta skift mönster i form av ett "H" för en 4-växlad manuell växellåda. Alltid Tryck ner koppling med din vänstra fot samtidigt som man övar. 1: ans växel är den vänstra toppen av "H", är 2: ans växel i vänstra hörnet av "H", är 3 redskap längst upp till höger "H", är 4: e växeln nere till höger "H" , och omvänt är utanför "H". Att sätta en manuell växellåda i omvänd trycker Växelspak i och flytta den till vänster om första växeln.
2.
Starta motorn. Starta din bil i 1: a växeln. Tryck kopplingen i med din vänstra fot, håll och vrid nyckeln till läge ON.
3.
Låt långsamt upp på kopplingen medan försiktigt trycka på gasen med din högra fot att börja gå framåt.
4.
När du börjar gå cirka 10 till 15 miles per timme är det dags att flytta in 2: a växeln. Att flytta in 2: ans växel, något lätta upp på din gas pedal med din högra fot, sänka din koppling till golvet med din vänstra fot och flytta dina Växelspak rakt ner till botten av din "H".
5.
När du kommer cirka 25 till 30 miles per timme är det dags att flytta in 3: ans växel. Att flytta in i 3: e, något lätta upp på din gaspedal, sänka din koppling och flytta dina Växelspak till upp till höger på "H". Upprepa samma steg för 4: ans växel när du flyttar på cirka 40 till 45 miles per timme.
6.
Vill stoppa bilen, tryck på kopplingen i med din vänstra fot och tryck på broms med din högra fot. Om du är i 4: e växeln växla ner till 3: e till 2: a och slutligen till 1: a som du saktar ner för att stoppa. Eller snarare än nedväxling du kan sakta och stanna i friläge. Neutral i rak linje, i mitten som ansluter din "H"-mönster.
7.
När du måste börja på en kulle, bli inte förvånad när bilen rullar bakåt. Med stadig fot har lika tryck på gasen och bromspedalen att hålla bilen på plats medan i 1: a växeln. Att gå vidare låta av bromsen på samma sätt som du skulle släppa ut kopplingen. Många nya bilar har en rollback funktion som inte tillåter dig att fortsätta rulla bakåt ner för backen. Äldre bilar har inte denna funktion. Du kan också använda bromsen larmcentralen, men det är typ av avancerade för en nybörjare.
8.
För att gå bakåt, tryck din kopplingen i med din vänstra fot, trycker dina prylar förskjutning i och driva det till vänster om toppen av din "H"-mönster, Tryck sakta på gasen samtidigt minska på din koppling.
9.
att parkera en bil med en manuell växellåda, om du är i uppförsbacke förvandla din bil av i första växeln. Om du är i utförsbacke förvandla din bil bort i omvänd ordning. ALLTID använda nödbromsen i en växelspak bil.


Relaterade artiklar


hur man kan stoppa din man från fortkörning
typer av snökedjor
hur man sparar liv och pengar vid körning
orsakerna till trafikolyckor
hur du ändrar ditt bildäck på vägen
hur man startar en dodge ram diesel
grunderna i bilkörning
hur man inte köra in i en fransk trafik polis
hur man kan vara säker i ett parkeringshus
sätt att förbättra bränsle körsträcka