hur man får en automatisk titel med kvarstad

hur man får en automatisk titel med kvarstad

En automatisk titel är ett juridiskt dokument som visar vem som har äganderätten till ett fordon. När du köper ett fordon, är ägandet övergått från säljaren till dig, köparen. Om du fått ett lån till köp av fordonet, måste långivaren listas på titeln som kvarstad innehavare. Kvarstaden, som gäller tills lånet är återbetalt, säkrar fordonet och gör det möjligt för långivaren att återta fordonet vid du standard på din auto lån

Du behöver:. .
Lien release skrivelse
Körkort.
Fordonsregistrering.

Skaffa en Auto avdelning i Lien


1.
Reda på om det finns en befintlig panträtt i fordonet. Köpa ett fordon Historia rapport (även känd som ett fordon från utredningen eller en avdelning rapport) från din lokala avdelning av motorfordon eller skatt utvärderarens kontor för en liten avgift. Privata leverantörer, såsom Carfax, erbjuder även denna service till individer, samt att bilhandlare och biluthyrningsfirmor, för deras preowned fordon. Beställ en omfattande rapport. Du kan också köpa rapporter från ditt tillstånd, förutom att en privat säljare, att samla så mycket information som möjligt.
2.
Kontakta kvarstad innehavare. Bestäm återstoden på lånet och betala hela lånet. Skaffa en frisättning av panträtt, som visar att skulden till fullo har uppfyllts. Detta dokument släpper alla krav långivaren hade på fordonet och tillåter dig att få en fri och tydlig titel.
3.
Ta utsläpp av lien, tillsammans med ditt körkort och registrering av fordon , till Institutionen för motorfordons Titel § och begära en ny avdelning med kvarstad innehavarens namn bort.

tips och varningar


 • Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) kan förbereda kvarstad utgåvor för kunder i de fall där banker eller sparande och institutioner lån misslyckas och inte längre fungerar .
 • lokala DMV kan ta bort en lien och utfärda ett duplikat titel om du förlorar eller tappar bort din ursprungliga titel. Du måste uppvisa skriftlig dokumentation att kvarstadsbeslutet är uppfyllt för att göra detta.
 • inte tillåta någon att hålla din titel. Detta viktiga dokument måste vara i besittning av ägaren till fordonet eller kvarstad innehavare, förekommande fall, vid alla tillfällen.
 • Carfax annonserar "gratis" rapporter fordon historia, men se att den fria rapporterar bara innehålla begränsad information, inte den fullständiga rapporten.


 • Relaterade artiklar


  Hur kan jag spåra flera registreringsskylt?
  behöver du en licens för en moped?
  hur man kör en manuell (pinne skift) bil
  skäl att bilpool
  hur man förebygger bil jackings
  fordonstrafik säkerhetsfrågor
  fakta om användandet av säkerhetsbälte
  hur man kör runt kurvorna
  hur man undviker trafik poäng på din körning poster
  hur man får ut av snön om du kör fast