trailer stöd tips för stora riggar

trailer stöd tips för stora riggar

Säkerhetskopiera en stor rigg kan vara farligt. Faktum är att av alla de olyckor som händer med dessa fordon, de flesta av dem har att göra med säkerhetskopiering för snabbt. Ibland en olycka är endast mindre som att köra in i en skylt, men det finns andra faror som trassla i elektrisk tråd eller ens slå någon. Med övning kan dock säkerhetskopiera en stor rigg blir en andra natur

ta en ordentlig titt

Först, om du aldrig har säkerhetskopierat en stor rigg före, praxis där det inte finns någon trafik. Öva uppbackning i rakt först, sedan ändra det. Gör detta tills du är bekväm med att säkerhetskopiera. Se alla speglarna, bak och åt sidan, är i optimal visning läge.

Innan tillbaka upp riggen, måste du ta en ordentlig titt runt riggen för att se miljön och hur mycket utrymme det finns. Kolla in den riktning dit du ska flytta fordonet. Ta del av skyltar och elektriska ledningar. När du är i fordonet, titta på sido-och backspegel för att kontrollera förändringar i miljön, t. ex. människor eller fordon kommer i vägen.

Säkerhetskopiera

Vänd dig mot förarsidan om möjligt en gång med riggen i omvänd, dra fordon i så hårt du kan, och när du kollar i spegeln, borde baksidan av lastbilen i sikte. Gradvis tillbaka till platsen tittar noga från speglarna.

När du är cirka 3 meter bort från en backup plats, lutar sig ut genom fönstret för att se hur mycket utrymme som finns.

Tips och råd

Stäng av distraktioner som CB , regelbundna radio, mobiltelefon och annat som kan få din uppmärksamhet vid fel tidpunkt. Håll din kropp insidan av fordonet i rörelse, aldrig hålla ens handen ut genom fönstret tills fordonet har stannat.

slutar röra medan det finns andra fordon runt tills du är säker på att de antingen är godkänd eller låta dig gå. Vissa kommer att försöka flytta runt dig. Rita så mycket uppmärksamhet till dig som möjligt underrätta fordon i dina avsikter. Håll din högra fot på rast istället för gasen bara i fall några snabba stopp behövs.


Relaterade artiklar


hur man kör nonstop längdskidåkare
hur man kan övervinna rädslan av att köra över broar
Skillnaden mellan snökedjor och kablar snö
hur man kan öka bränsleekonomi utan att spendera några pengar
hur man byter en förlorad Florida körkort
fordonssäkerhet tips
hur korrekt anger på motorvägen
Hur är vinterdäck bättre än vanliga däck?
hur man fickparkera snabbt
hur man beräknar resa miltal