båtägare säkerhetstips

båtägare säkerhetstips

Fritidsbåtar är flera miljarder dollar nöjesindustrin uppskattas av tusentals årligen, men med allvarliga konsekvenser för dem som tar båtsäkerhet lätt. År 2008 rapporterade den amerikanska kustbevakningen nästan 5000 fritidsbåtar olyckor, många med anknytning till vårdslös körning. Så innan du använder din favorit vattenskotrar lära dig grunderna i din båt, vilken utrustning du behöver, och grundläggande drift, navigering och manövrering principer. Du bör också lära vad de ska göra i en nödsituation.

veta din båt

Du skulle inte kunna tänka på att få bakom ratten i ett fordon utan att först veta hur saker fungerar, och detsamma gäller för din båt. Känna till typ och längd på din båt, drivsystem och motortyp, och vilken typ av skrovet. Du kommer också vill se till att du har rätt licenser, förordningar och registrering för ditt tillstånd. Dessutom kommer du vill starta en checklista över grundläggande säkerhetsutrustning ombord. Kustbevakningen kräver att båtägare behålla följande utrustning: en flytväst för varje person ombord, en klocka eller vissla om din båt är mindre än 65. 6 meter i längd, visuella nödsignaler som facklor och en brandsläckare. Kustbevakningen också rekommendationer äga en marin radiokommunikationsenhet.

Gör en plan

Oavsett om du startar upp för bara en timme på vattnet eller du förbereder dig för en heldag med båt bör du ha en plan . Börja med en före resan checklista, som bör omfatta alla grundläggande säkerhetsutrustning, samt information som du kan dela med dina passagerare.

Var medveten om väderförhållanden som kan påverka din resa. Om du kör en båt på öppet hav, bör du känna till vindriktningen samt tidvattenförhållanden. För flod båtliv, se till att du känner till den aktuella samt eventuella faror, såsom sjöar, dammar eller någon tung båttrafik. Se till att du har tillräckligt med bränsle för att få hem dig.

Din båt

Operativsystem din båt säkert är mer än bara att vrida på ratten och föränderliga hastigheter. Säker båt operatörer bör ha kunskap om navigering regler och sjömanskap samt de grundläggande reglerna för vägen. Du borde förstå säker korsning och mötet strategier och vet vad de ska göra när du navigerar i trånga kanaler eller när sikten är dålig. Öva grunderna i dockning och förankring. En annan viktig säkerhet faktor är exponering för koloxid. Var medveten om den tysta mördaren vid reparation eller kontrollera din motorn igång eller när förankrade bredvid båtar med att driva motorer.

Olyckor

Du och dina passagerare bör veta vad man ska göra i händelse av en båtolycka eller annan nödsituation . Vanliga olyckor omfattar kollisioner, kantring och grundstötning. Ha en beredskapsplan på plats, inklusive kontroll flytvästar, se till att du har en fungerande brandsläckare ombord och som har en första hjälpen-kit. Kustbevakningen och andra myndigheter erbjuda kurser. Ta en kurs eller ta lite tid att läsa och lära sig om din båt. Planeringstiden kommer att hålla dig säker medan du njuter av vattnet.


Relaterade artiklar


hur man använder kedjor nödsituation däck
hur man motorcykel defensivt
hur man kan förebygga bilolyckor
Trafikskolan krav
hur man kan förebygga distraktioner under körning
hur du skyddar dig på vägen
instruktioner på att släppa en boll dragkrok
historien om säkerhetsbältena
typer av krockkuddar
hur man kör som ett proffs