hur man inte ska bogsera en bil

hur man inte ska bogsera en bil

Bogsering din bil, oavsett om det är en klassiker eller en nyare modell, är inte rocket science. Det finns dock flera sätt att få det helt fel och riskerar både säkerhet på din bil och dig själv. Andra människor som har oturen att vara på väg med er kommer inte heller att tacka dig för fara för sina liv och fordon

ordentlig utrustning Användning

Bogsering en bil innebär vanligtvis att använda extra utrustning utöver vad man kan oftast fortsätta i bilen. Även om du kanske har en dragkrok på baksidan av din lastbil eller bil måste du kanske också en släpvagn eller dolly för att bogsera bilen med ditt fordon. Även om du inte behöver dessa extra enheter måste du väl kedjor att fästa bilen du ska dra. Användning av linor och bungee stubin är aldrig en bra idé för bogsering en bil på ett säkert sätt. De kan fungera för band har en soffa till takräcket, men de är inte avsedda att bogsera en bil.

Om du aldrig har använt en släpvagn eller dolly tidigare, kommer att träna hjälpa enormt om du vill att undvika risken för fara vid bogsering din bil. Hitta en tom parkeringsplats och öva manövrering med en tom släpvagn eller dolly. Om du känner dig särskilt nervös, kan du också prova det med din tilltänkta bil kvar tills du känner dig mer bekväm.

Iaktta säkerhetsåtgärder

Många olyckor orsakas av ett enkelt underlåtenhet att iaktta vad som händer med ditt bogsera fordon och bilen du försöker dra. Man bör alltid tas för att kontrollera alla lufttrycket i däcken. Som innehåller din bogsera fordon, släpvagn eller dolly du kommer att använda, och bilen bogseras (om dess däck kommer att rulla på marken).

Man bör också vidtas för att kontrollera anslutningarna mellan bogsera bilen och bilen du ska bogsering. Se till att alla är säker innan du ger dig iväg på din resa

OldClassicCar. co. uk rekommenderar att vikten på din släpvagn och bilen du bogserar kombinerad bör inte motsvarar mer än 75 procent av din bogsera fordonets egen vikt. Bortse från detta råd på egen risk. u2028 u2028 Äntligen en balanserad belastning kan göra all skillnad i världen. Som ni säkert vet från bära matkassar, är viktfördelningen allt. Ju större föremål, desto viktigare blir viktfördelningen när du försöker flytta den. En obalanserad last är mycket farligt vid bogsering din bil.


Relaterade artiklar


hur man kan förbättra din körning
hur man betalar en New Mexico fortkörning biljett online
bärgningsbil regler och föreskrifter
DMV körprov tvingande regler
hur rida en 2008 Harley Fat Boy
hur man får till de andra kiss-och-rida i Greenbelt tunnelbanestationen via Edmonston rd
hur man ska bemöta Road Rage
manuell växellåda körtips
hur olyckan beredskap kit i bilen
körkortstillstånd körregler