hur man ansöker om ett körkortstillstånd

hur man ansöker om ett körkortstillstånd

Få körkort betraktas som en modern rituella för tonåringar. Att ha en licens ger tonåring frihet att köra var de vill, inom rimliga. Men de flesta tonåringar endast ges en tillfällig licens som har fäst restriktioner. Ansökan och förfarandet för att erhålla en licens, dock fortfarande enkel

Du behöver:. .
Körkortstillstånd
Avgift för ansökan.
Bil i fungerande skick.


1.
Kontakta din statens avdelning för motorfordon att ansöka om en tillfällig körkort.
2.
Ordna att vidta alla nödvändiga undersökningar, t. ex. ett skriftligt prov eller en drivrutin test. Fråga en representativ vad blanketter som du behöver fylla i och där du kan hämta dem. Du kan normalt få former körkort, till exempel en DL-44 form för Kalifornien invånare, från ditt DMV webbplats.
3.
Fyll i pappersarbete som bedöms nödvändigt av DMV att ansöka om din licens. Ta den med dig till ditt besök.
4.
Hand i pappersarbete till DMV agent. Agenten kommer då att leda dig till nästa steg, som normalt innebär att en synundersökning, ett fotografi och ett fingeravtryck. Du kommer också att ges instruktioner för ditt test. Om du inte behöver vidta några skriftliga prov, hoppa till steg 6.
5.
Ta något skriftligt föreskrivna provningarna. Vanligtvis de tester som du kommer att få är flervalsfrågor och ämnen beror på den tillfälliga licensen du söker. Om du passerar, kommer du till ditt körkort.
6.
Ta din bil till området riktade till dig av DMV. En DMV testare bör visas och förvalta körprovet till dig. Om du klarar testet, vidare till nästa steg.
7.
Relay pappersarbete som du får av DMV testare att den person som testaren leder dig till. Du får sedan en tillfällig provisorisk körkort.

Tips och varningar


 • Kom ihåg att följa till punkt och pricka eventuella anvisningar du fått av DMV.
 • riktiga körkort bör komma med posten inom två till tre veckor. Kontakta din DMV för information om mottagandet av ditt kort.
 • Vissa stater endast tillåta människor att ta prov ett par gånger, varefter de måste vänta tills de är 18 för att testa igen. Gör testet räkna.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en bil manuell växellåda
  gas spara tips för en kavaljer
  hur man sparar pengar och gas
  sätt att parkera bilen
  hur man kör en växelspak med kopplingspedal
  Användning av parkeringsbroms
  säkerhetsfunktioner tidiga bilar
  hur kontrollerna av skoter snabbt - de 5 vanligaste misstagen & lösningar
  hur man kan kontrollera att köra säkert
  hur man kör smartare