hur du säkerhetskopierar en lastbil och trailer

hur du säkerhetskopierar en lastbil och trailer

Säkerhetskopiera en lastbil med en 53-fots släpvagn fäst kan vara knepigt, men en gång lärt, kan det vara en mycket viktig tillgång för framförande av traktor. Det kommer att finnas tillfällen då du måste navigera genom knepiga vändningar och hindren att placera ditt släp på rätt plats för lastning och lossning av gods. Behärska konsten att säkerhetskopiera kommer att ta praktiken, men när du har gjort det med framgång ett par gånger kommer du alltid komma ihåg det
1.
Ställ din speglar för att du har en klar bild på baksidan av vagnen. Du kommer att förlita sig enbart på din speglar att navigera på din släpvagn till lastning eller lossning zonen.
2.
Inspektera området där du säkerhetskopierar för några hinder. Se till att din väg är tydlig.
3.
Placera lastbil i omvänd och sakta engagera backväxeln. Se till att parkeringsbromsen och släpvagnsbromsning är avstängda.
4.
Placera händerna på de sex o-klocka läge på ratten. Detta kommer att hålla vrida på släpvagnen mindre knepiga: När du vill gå till vänster kommer du vrider ratten åt vänster, och när du vill gå till höger kommer du vrider ratten åt höger
5
Accelerera långsamt och samtidigt hålla din lastbil rakt. Använd din spegel på förarsidan som guide. Använda din spegel på förarsidan kommer att hjälpa till att navigera på släpvagnen. Se till att ditt mål stannar uppradade med mitten av baksidan av din släpvagn.
6.
Stanna fordonet när du är nära. Praxis kommer att hjälpa dig att avgöra var den perfekta Stoppunkt är och hur man bedömer den från din speglar.

tips och varningar


Var
 • se till att utnyttja både speglar vid backning. Konstant fokus på båda sidor om traktorn kommer att hjälpa dig att förebygga olyckor och skador.
 • Om du hamnar i knipa säkerhetskopiering kan du dra framåt för att räta ut och försöka igen.


 • Relaterade artiklar


  hur de ska hålla sig vaken under körning
  hur man får ett handikapp tecken för ett fordon
  livet av bildäck
  hur man får bättre gas körsträcka på din bil
  hur man ska reagera efter en bilolycka
  hur man får en bra start i en automatisk växellåda
  hur att förnya ett utgånget körkort
  hur man boka tid för att förnya ett California State körkort
  hur man kan undvika att bli fast för fortkörning
  vad är ett rörligt kränkning?