cobra säkerhetsfrågor

cobra säkerhetsfrågor

Det finns tre versioner av Cobra bil: AC Cobra roadster, den 1965-till-1970 Mustang-baserade Cobras och dagens 2007-att-nu Shelby Mustang Cobras. Säkerhetsfrågor mellan 1960 fordon och dagens bilar varierar kraftigt

AC Cobra

av nutida normer, från 1962 till 1967 AC Cobras är inte säkra bilar, främst på grund av den massiva V-8 motor fastnat i en liten ram och undermålig stoppa makt, tack vare primitiva 1960 bromsteknik.

AC Cobra's funktioner

Det primära säkerhetsfunktioner för AC Cobra var minimal med en skyddsbåge, fyra punkter säkerhetssele och runt omkring skivbromsar, enligt Motor Trend.

Mustang Säkerhetskomponenter

Säkerhetsfunktioner av 1965 till 1970 Shelby Cobra GT-serien var inte mycket av en förbättring. en vadderad Rails och handskfacket och en hopfällbar ratt

Mustang Cobra Bromsar

Brake säkerhetsdetaljer på 1960-talet Cobra-modeller inkluderade servoassisterade ventilerade 11,3-tums bromsskivor och primitiva bak trummor med högpresterande foder.

Dagens Cobras

2010 Shelby Mustang Cobra GT500 funktioner fram och sidokrockkuddar, stabilitet kontrollsystem, låsningsfria bromsar, automatisk på och avstängning strålkastare, och antispinnsystem.

Crash Safety

2009 Mustang Cobras fick fem av fem stjärnor i front och sida skydd, med fyra av fem stjärnor för bakre passagerare skydd.


Relaterade artiklar


hur man undervisar en tonåring körsäkerhet för vinterväder
hur man lär sig att köra en pinne skift
hur man vara säker på körningen resor
hur man parkera ditt fordon i garaget
vad är historien om förarens licens?
hur sidokollisionskuddarna arbete
vinter körsäkerhet ämnen
hur man fyller i delstaten Washington rapport trafik kollision
hur du ändrar ditt bildäck på vägen
vilka är de säkraste däcken?