bilspel tips

bilspel tips

Bilspel, vare sig det är i NASCAR, Stock Car, Indy Car eller bara för rekreationsändamål, är en aktivitet som är mer populära än de gillar fotboll och basket i fråga om antalet deltagare och fans. Vid kappsegling är det viktigt att ha kontroll och ha kunskap om vad du gör. Några viktiga aspekter att tänka på och att utöva vänder, styrning, bromsning och välja en linje som passar dig bäst, som förare, för att lyckas

Styra Slår

Det är viktigt när väg in i en sväng för att kontrollera hur man trampar på gasen. Det är bra att hålla på gasen när rubriken i en sväng, men se till att något låter upp när man kommer ut av det. Många nybörjare försöker att hasta igenom varv genom att förbli på gasen och till slut blåser ut och förlora sin linje. En annan god praxis är att inte försöka avsluta i slutet av din tur för hårt. Låt din vind ratt och leda din bil i närheten av utsidan av banan för att bibehålla det högsta beloppet av hastigheten.

Styrning

När racing i hög hastighet, behöver du inte göra så mycket styrning som du tror. Det är viktigt att inte överstyrning och att hålla de ändringar du gör på ett minimum. Om du hittar dig själv att göra hand över handrörelser när racing, är du troligen utom kontroll. Vid kappsegling med full fart, de justeringar du kan behöva göra för att styra runt en annan bil eller att starta en sväng är mycket liten. Det krävs övning för att få en känsla att veta hur mycket för att förvandla dina hjul i olika hastigheter.

Kontroll att gasa och bromsa

Att styra gaspådrag handlar om att vara konsekvent. Du kan ta samma linjer på två särskilda varv, men om din gasreglaget är inkonsekvent varvtider hög grad kan variera. Kom ihåg, är den hastighet du kan åka på en genast annorlunda än den hastighet in och ut ur en sväng, så se till att du vet när du upp-shift och nedväxling din gaspådrag därefter. Kontrollera hur och när man använder dina bromsar är mycket viktigt, liksom. Använda bromsar kommer att förändra bilens hållning, viktfördelning och egenskaper hantering. Något tryck på bromspedalen snarare än stampar på den för att kontrollera vikten överföra på bilen. Försök att göra det till en vana att använda bromsarna bara när det behövs, till exempel när man kommer in i en sväng eller när man kommer nära en annan bil i ett försök att utkast eller inrättats av ett pass.

Välj din linje

Välja din linje på ett spår är lika viktig som allt annat. Olika förare kommer att välja olika linjer baserat på deras körning tendenser, särdrag deras bil och vilken typ av spår som tävlade. När du väljer en linje för varv, är en vanlig metod att använda "låg kommer in, hög kommer ut. " Detta innebär att hålla hårt på insidan av spåret när börjar din tur och underlätta din väg till utsidan av banan mot slutet av din tur att bibehålla högsta möjliga hastighet. Det är nyckeln till att hålla dina linjer konsekvent genom en tävling eller övning för att själv utveckla ett flöde. Tveka inte att ändra din linje och experimentera med andra om det behövs.

Vara släta och Patient

Om du inte är dragracing, är smidig och patient är viktiga faktorer att tänka på. Fokusera på din bil och vad du kan göra för att komma runt banan helskinnade och så snabbt som möjligt. Återigen, hitta den linje som fungerar bäst för dig och vara konsekvent med det. Att vara patient på banan kan räcka långt. Försök inte att göra ett drag på en annan förare i ett lopp på första tillfälle du tror finns där. Tänk på vad du gör och hur du kan förbättra din bil utan att bli alltför långt ut på din första linje. Använd taktik som redaktionella bakom andra bilar för att minimera luftmotstånd, för att bevara bränsle och öka livslängden för bilens däck.


Relaterade artiklar


fördelarna av krockkuddar
hur man återställer en Mazda srs ljus
Hur får man en färdregistreringen
hur man beräknar resa miltal
säkraste subcompact bilar
hur man fickparkera en bil lätt
slirskydd information
användning av dimljus
hur man installerar kabel kedjor stil däck på din bil
säkraste minivan