typer av gatubelysning

typer av gatubelysning

Det är intressant att försöka föreställa sig vad Benjamin Franklin (1706-1790) skulle tänka på gatlyktor i Amerika idag. Franklin konstruerade glasruta lampor som föreskrivs levande ljus för gatorna i hans dag. Han bidrog till bana, rengöring och belysning av allmänna gator. Mot bakgrund av sina experiment med elektricitet på 1750-talet, ingen tvekan om att han kanske har en kommentar eller två om gas, el, glödlampa, lysrör och andra typer av gatljus som skulle följa

Gas

Från omkring 1816 började amerikanska städer för att installera gas drivs gatlyktorna. Baltimore var den första amerikanska staden för att växla till gas gatubelysning. År 1856 installerade Atlanta Gas Light första gasen gatlyktan i staden Atlanta. Genom 1881, hade Atlanta 426 gaslampor på dess gator. Medan gas var ett steg framåt från levande ljus, krävs det fortfarande tjänster lampan tändare som skulle tända lampor i skymningen. De flesta av dessa nu vintage gatlyktorna hade gjutjärn baser och huvuden med jordglober. Gas gatlyktor fortfarande användas på platser som Jamaica Plain i Boston, Massachusetts.

Electric

Brush Electric Company i Cleveland, Ohio installerade den första elektriska gatubelysning 1880 i Wabash, Indiana. Projektet anses vara en framgång, och företaget fick uppdraget att installera flera mer elektrisk gatubelysning. 1891, att företaget fusionerades med Edison General Electric Company bli General Electric Company.

Glödlampa Lysrör

På 1930-och 1940-talet, Amerika välkomnade glödlampor och lysrör gatlyktorna. Bländande gatlyktor början var populära, men det blev uppenbart att de inte var den mest effektiva formen av belysning. Bländande gatlyktorna hade en kortare livslängd än lysrör, vilket krävde mindre underhåll och var en mer tillförlitlig källa av ljus. Under de senaste åren, lysdioder (LED) är energisnåla och kostnadseffektiva alternativ till gatubelysning.

Kvicksilverånga

Under 1950-talet blev den kvicksilverånga gatlyktan utbredd över hela USA. Dess ljus var blå-gröna i början, tills tekniska framsteg fram ett vitt ljus. Det var mer varaktiga än lysrör gatlyktor och härdig i extrem kyla. Nackdelen var att över tiden, producerade kvicksilverånga gatubelysningen minskat ljus (lumen avskrivningar) men fortsatt att använda samma mängd effekt. EPA Act 2005 i princip förbjöd tillverkning eller import av kvicksilverånga gatubelysning av miljöskäl.

HPS

Högtrycksnatrium (HPS) gatlyktorna var en produkt av 1970-talet och fortfarande i bruk. De kastade ett gult ljus och håller länge. Ett tidigt problem var en "cykel" fenomen, där dessa lyktor skulle kunna stänga av och sedan slå tillbaka på, ett problem som sedan har lösts i och med ankomsten av icke-cykel HPS gatlyktorna.

Solar

I 202C Eco alternativa lösningar erbjuds LLC en 90-dagars testversion av den integrerade Solar Series (ISS) till städer i Amerika. ISS är en soldriven gatlykta system som beräknas skörda både energi och monetära besparingar. Systemet utnyttjar Mono Kristallina solenergi för att samla energi som lagras och omvandlas i förseglade, blyfri syra underhåll batterier. Processen producerar cirka åtta till 12 timmar av gatubelysningen.


Relaterade artiklar


hur man får bättre gas körsträcka på din bil
hur man får en klass B-körkort i Kalifornien
hur man får tillbaka din bil efter att den har beslagtas
hur du spårar effektivitet fordonsbränsle
hur man lär en tonåring hur man kör
Fakta om bilbälte för vuxna säkerhet
hur man ska leva i din bil utan att vara generad
hur man kan öka chevy bränsle körsträcka
hur man undervisar din körning tonåring grundläggande underhåll av fordon och tips akut
skäl att bilpool