olika stilar av slirskydd

olika stilar av slirskydd

Slirskydd (även kallad "snökedjor") används för att få dragkraft i snöigt eller isigt villkor. Dessa kedjor är monterade på strömmen hjulen på ett fordon, och används på alla typer av däck från de små bilar till traktorer, och har även gjorts för rullstolar

Kabel slirskydd

Kabel slirskydd är tillverkade av våren kolstål rullar, och erbjuder ekonomiska dragning i något snöiga skick. På grund av den låga profil utformningen av dessa kedjor, de ger en tyst och mjuk gång. Kabel slirskydd kan väga upp till 50 procent mindre än standard länk kedjor, och kan pågå mycket längre. Dessa brukar användas för personbilar, små stadsjeepar och små lastbilar.

Diamond slirskydd

Diamond slirskydd är en högpresterande alternativ som enkelt kan installeras på de flesta applikationer. Denna typ av kedja erbjuder en bekväm resa med mindre brus och maximal dragkraft med minimal sladd. Stoppsträckan för diamant kedjor kan vara så mycket som 75 procent kortare än kabel kedjor. Detta alternativ rekommenderas ofta för bilar och lastbilar utrustade med ABS och Traction Systems kontroll.

Link Cable Kedjor

Länktyp slirskydd kombinera fördelarna med både kabel och diamant kedjor. Detta uppnås genom rader av horisontella metall länkar som går över ansiktet av däck, som sedan kopplas samman med en stålvajer som länkar dem över sidovägg däck. Dessa kan kosta omkring 50 procent mindre än diamant kedjor, och erbjuda bättre start dragkraft än andra typer av kedjor.

Zig-Zag Kedjor

zig-zag mönster syns på däck kabeltyp kedjor, och erbjuder en effekt som liknar den diamant kedjan design, en större yta av kontakt, vilket resulterar i bättre grepp. I likhet med diamant kedjor, den zig-zag mönster ofta rekommenderas för bilar och lastbilar som är utrustade med ABS och Traction Systems kontroll.

Geografi

Faktum är att vissa områden får svårare snö och is än andra, och dessa områden kommer att ha olika lagar och förordningar beträffande användning av slirskydd för extrema väderförhållanden. Dessa införs av hänsyn till allmän säkerhet, och det skulle vara klokt att kolla i förväg för lagar Slirskyddet när du reser i vintermånaderna.


Relaterade artiklar


hur man kör i dåligt väder
fakta om hur du använder mobiltelefoner under körning
nya texas körkort regler
hur man sparar liv och pengar vid körning
skador som orsakas av säkerhetsbälten
hur man får tillbaka till I-95 söderut från Greenbelt tunnelbanestationen via Kenilworth avenyn
hur man gör nycklar ersättningsbil
vad krävs för att få en förares tillstånd?
hur man fickparkera enkelt
hur du gör din bil senast och få bättre körsträcka