hur man undviker kollision

hur man undviker kollision

Vid körning i trafik, är risken för kollision med en annan bil alltid närvarande. Men även när allt hopp verkar förlorat, finns det fortfarande sätt att undvika sådana kollisioner
1.
I en två körfält vägbanan, kanske en bil passerar en annan bil finna sig mot bilen kom i motsatt riktning, och på vägen till en huvud- om kollision
2.
Om du är i bilen som passerar, måste du genast bromsen så hårt som möjligt, i ett enda svep, tills du ser bilen du försökte passera komma framåt, och än övergång bromstrycket (ca 50%) och styr tillbaka till dig körfält.
3.
Om du är i bilen som kommer från motsatt håll, du är i en mer problematisk situation. Det är dock en tvåfilig väg bred nog för tre bilar att passera sida vid sida (det finns även utrymme för fyra bilar), så du måste hålla sig till kanten av vägbanan, eller ens gå av på vägen och på skuldra. Samtidigt måste du bromsa relativt lätt.
4.
Vid körning, måste du också undvika att träffa bilen före och efter du, genom att hålla ett säkerhetsavstånd mellan dig och dem. Sättet att göra detta med bilen framför är att räkna "tre ett-tusen, två-ett tusen", att göra dig säker på att du verkligen räknar två hela sekunder. . . I det våta, en tre eller fyra andra luckan är bättre
5
Det är också adviseable att hålla en lucka behing dig: i staden, en bil efter i en två-sekunder gap från dig kan ses fullt ut i backspegeln. Om du bara ser ovanför strålkastarna, än vad du håller på att tailgated. På motorvägen, måste du se en vägsträcka mellan dig och följande bilen.
6.
Om du blir tailgated, än det finns oftast något bättre att göra än att flytta filer och låta tailgater att fortsätta på. Om det inte några andra körfält mellan dig och axeln måste du iritate de tailgater genom att bromsa, blinka med signaler och "blockera" honom (om han håller sig till kanten av vägen, hålla fast vid den kant. )

7.
Om allt detta inte fungerar, du måste sakta ner och dubbla avståndet från bak i bilen framför, så att om något skulle hända, skulle du reagera graduatly och göra det möjligt att tailgater att reagera också.

tips och varningar


 • hålla sig till kanten av vägbanan för att undvika en mötande bil det är lättare sagt än gjort. Tendensen, som orsakas av panik, är att stirra på den mötande bilen. Detta gör att föraren inte kan styra bort från den bilen. Så, är det viktigaste att göra för att flytta huvudet i sidled, titta mot kanten av vägbanan och styra där.
 • Många olyckor inträffar när man stannar i en vägkorsning, då en följande förare inte uppmärksammar slammes in i bilen som det stopps. Sättet att undvika detta är att få tillgång till korsningen långsammare, titta bakom och bromsa till stillastående några meter tidigare, och än rullar vidare till rött ljus.
 • När du känner lite distraherad, trött, när du talar i telefon, eller liknande, måste du lätta bort av gasen för att hålla en tre sekunders lucka.


 • Relaterade artiklar


  hur man blir en bättre förare på motorvägar
  hur man kan vara säker i ett parkeringshus
  hur man kan spara gas när du kör din bil
  Användning av parkeringsbroms
  top säkraste bilarna
  hur man hanterar extrema väderförhållanden körning
  gör aaa hjälp med alkoholproblem?
  fakta om hur du använder mobiltelefoner under körning
  vinter körsäkerhet ämnen
  Hur du tar en defensiv körning kurs i Texas