hur man kör en minivan med handreglage

hur man kör en minivan med handreglage

Att köra en bil verkar vara en vardaglig sak att de flesta människor, men att funktionshindrade kan det vara mer av en utmaning. Hand kontroller har förändrat världen för dessa förare, så många att köra när de inte kunde innan. Men för någon som står inför att köra en av dessa hand-kontrollerade fordon för första gången, kan det verka skrämmande. Det är lite knepigt att lära sig i början, men när du väl har fått ner det, kommer det inte komma som en andra natur
1.
Låt en medhjälpare köra minibuss till en stor öppen parkeringsplats och att inga hinder att du skulle kunna stöta på. Har assistent parkera minivan i mitten av partiet.
2.
Leta reda på handkontrollen. Generellt är de på vänster sida om ratten, men kan också vara till höger.
3.
Arbeta handreglage med fordonet av. Prova att trycka handtaget i, och titta där kopplingen går. I de flesta fall att trycka handtaget aktiverar bromsarna. Om det inte, prova att luta handtaget. Om det lutar upp mot rattstången och ner mot golvet, så det fungerar genom att vippa upp mot instrumentbrädan för att bromsa och sedan ner till golvet för att accelerera.
4.
Slå på bilens på och flyttar den ut "Park". Fordonet ska rulla sakta framåt på denna punkt, så försök att trycka handtaget i att bromsa. Om det fungerar, då vet du nu hur att stanna fordonet.
5.
Slå på bilens och lägg den i "Park". Nu försöka dra i handtaget mot dig, eller se om det vändningar. Om det drar tillbaka, så är det gaspedalen, och det fungerar genom att dra tillbaka för att påskynda, fram till broms. Om det vändningar som en motorcykel handtag, så är det ditt gaspedalen, så du vrider för att accelerera, skjuta att bromsa.
6.
Slå på fordonet på och sakta försöka påskynda med hjälp av någon av de metoder som beskrivs ovan. Gör detta långsamt, försöker att inte överskrida 10 km /h vid en kollision.
7.
Arbeta dig runt på parkeringen, långsamt att starta och stoppa med handreglage för att lära de arbetar. När du blir mer van att se dessa, försöka ta din hastighet upp stegvis.

Tips och varningar


 • praktiken bara på sidogator eller övergivna parkeringsplatser tills du får din kompetens ner.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en stickshift / manuell
  kul förare utbildning spel
  hur man ser bra att köra en ny eller begagnad bil
  häl-tå skiftande tekniker
  säkraste bilar under $ 5.000
  hur man får tillbaka till I-95 söderut från Greenbelt tunnelbanestationen via Kenilworth avenyn
  vad man ska göra en mindre bilolycka
  hur du kontrollerar din körförmåga
  Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)
  olika stilar av slirskydd