hur däckstorlek påverkar gas körsträcka

hur däckstorlek påverkar gas körsträcka

Komma varenda mil ut på en gallon bensin har blivit mycket viktig ur ekonomisk och miljömässig synvinkel. När det gäller bilar, många faktorer påverkar gas körsträcka. Storlek, typ och skick dina däck kan ha en inverkan på ditt fordons bränsleekonomi

Vad är rullande. motstånd?

När däcken röra sig över vägen eller någon annan yta, måste de utöva en viss kraft för att upprätthålla framåtrörelse i en rak linje med konstant hastighet. Detta kallas rullmotstånd, och är specifikt orsakas av däckets böjning och sträckning mönster medan den rör sig. Detta sker oftast i slitbanan delen av däcket, som är den tyngsta och största delen av ett däck.

Av två däck som är av samma märke och linje, tyngre, större storlek däcket har mer rullande motstånd. Det betyder att ditt fordon använder mer bränsle för att göra däcken flytta eftersom motorn måste övervinna större rullmotstånd.

Varför rullmotstånd Matters

däckens rullmotstånd kan öka den totala konsumtionen fordonsbränsle med så mycket som 4 procent i städerna körning och 7 procent under landsvägskörning, med hänsyn till däckens Rack. En 10 procentig minskning av däckens rullmotstånd resulterar i en ett-till två-procentig förbättring av fordonens bränsleekonomi. Detta kanske inte verkar som mycket, men det kan minska bränsleförbrukningen med ett par tankar per år och göra inköp av lägre rullmotstånd ett bättre värde under sin livstid.

Några däck företag som erbjuder däck som utformats särskilt för lägre rullmotstånd inkluderar Goodyear, Cooper, Michelin, Bridgestone och Yokohama.

tröttna Underhåll

Ett enkelt sätt att få bästa bränsleekonomi av någon uppsättning däck är att hålla dem väl underhållna. Under-pumpade däck kräver mer kraft att vända. Kontrollera däcken varje månad för att säkerställa att de är ordentligt pumpade. Du kan hitta rätt lufttryck i din instruktionsbok eller på plakat innanför förardörren.

Honor Säkerheten framför bränsleeffektiviteten

Däck som är överdrivet eller är mer slitna (med mindre än 4/32nds av bana) har en lägre rullmotstånd. Oavsett hur frestande det är att få bättre bränsleekonomi, Fyll inte på dina däck, gör det kan påverka säkerheten. Byt dina däck när det behövs. Låt inte dina däck komma under 2/32nds av bana innan du sätter tillbaka dem, eftersom på den nivån stoppsträcka och säkerhetsfunktioner kan påverkas negativt.

Andra bränsleeffektiviteten tips

Du kan ta ytterligare steg för att minska din fordonets bränsleförbrukning. Behåll ditt luftfilter, byter ut ett igensatt luftfilter kan öka bilens gas körsträcka. Du kan också förbättra gas körsträcka genom att välja rätt typ av olja för din bil.

Avlägsna alla övervikt i din bil genom att titta på vad du har i din koffert. För varje 100 pounds, kan bilens gas körsträcka minskas med en till två procent, enligt Goodyear.

Undvik snabba börjar när du kommer ut av stoppskyltar eller rött ljus. Aggressiva acceleration kan minska din gas körsträcka med upp till 33 procent, enligt Goodyear.


Relaterade artiklar


Hur man monterar en motor
hur de ska hålla sig vaken på vägen
hur man lär någon att köra
hur man byter registreringsskyltar i Texas
fordonssäkerhet tips
fem cykel säkerhetsbestämmelser
hur man kör ett fordon växelspak
hur man parkera en bil
hur man undviker stannar vid rött ljus
hur reparera luftbromsar