gamla säkerhet i bilar och deras effektivitet

gamla säkerhet i bilar och deras effektivitet

Innan de fyllt krockkuddar, låsningsfria bromsar och datoriserad diagnostik, gjorde bilar göra med relativt få säkerhetsfunktioner. Ändå har vissa system som utvecklats som gjorde tidiga bilar mycket säkrare än de annars skulle ha varit. I andra fall gjorde välmenande idéer lite för att minska riskerna med bilkörning

Tidig Bil Faror

År 1910 antalet amerikanska döda i trafiken var cirka 25 gånger vad de är idag om man justerar för antalet förare på vägarna . Den första dödsfallet inträffade år 1899 då en fotgängare träffades och dödades av en elektrisk taxi i New York City. För en offentlig används till andra former av transporter, var bilar ibland ses som farlig nyheter, och dessa farhågor måste hanteras innan bilarna kunde säljas i stor skala.

Fendrar

På 1910-talet John O ' Leary svarade direkt att det höga antalet döda i trafiken genom att uppfinna en anordning som kallas O'Leary Fender. Byggd från ett trådnät snarare än styv metall, den O'Leary Fender skulle flex när man kontaktade en fotgängare, skona dem skada. Trots att man arbetar i teorin, klarade den O'Leary Fender dåligt i verkliga världen använder och var aldrig slår igenom.

Bumpers

En av de tidigaste enheterna bilsäkerhet som fungerade bra var den bil stötfångaren. Genom att helt enkelt anbringa en flexibel metall stötfångare, kunde en bil och dess passagerare slippa den fulla omfattningen av den kraft som genereras vid en kollision. Detta höll bilar säkra i mindre olyckor och skyddade ryttare i svårare situationer. Dagens federalt uppdrag deformationszoner och stötupptagande stötfångare är direkta avkommor av denna tidiga framgång.

Safety Glass

Säkerhetsglas, som är belagd med en plast ämne för att förhindra den från att spricka även när det går sönder, uppfanns i början av 1900. När den gick in utbredda användningen på bilar på 1920-talet, blev säkerhetsglas en viktig form av auto säkerhetsutrustning. Många bilar var eftermonteras med nya glas och så småningom US Department of Transportation började intygar glas som godkänts för användning i bilar.

Annan säkerhetsutrustning

Redan 1913, var Fords Model T finns med säkerhet verktygssats . Satsen innehåller en stång för mätning av bränsle-nivå, samt en domkraft och däcktätningen. Andra former av tidig säkerhetsutrustning för bilen var effektiva i de få fall där de faktiskt används. Den första blinkers, som innehöll ett bromsljus, patenterades 1929. Detta var mycket effektivare än de reflexer som hade använts tidigare för att göra bilarna mer synliga på natten. Däremot har blinkers börjar inte visas på de flesta bilar fram till slutet av 1930-talet.


Relaterade artiklar


vad gör formen på motorvägen skyltar betyder?
hur du hittar den bästa kör solglasögon
bilolycka juridisk rådgivning
hur man genomför en patrull säkerhet fordon
hur snabbt gör polisbilar gå?
Hur man monterar en motor
hur man undviker hydrolock
fördelar och nackdelar med att köpa en bil
hur döva lära sig att köra
Hur du tar en defensiv körning kurs i Texas