All Wheel Drive vs 4-hjulsdrift på snö

All Wheel Drive vs 4-hjulsdrift på snö

När du bor på en plats som får mycket snö, eller ens måttlig snö, är det fordon du väljer en av de viktigaste beslut du kommer att göra. Detta gäller särskilt för dem som pendlar till arbetet. I denna ålder, är frågan om fyrhjulsdrift kontra tvåhjulsdrift i det förflutna. Tiderna förändrats och med tillägg av AWD (All Wheel Drive) till fordonets line-up beslut blev lite svårare. Så vilket är bäst i snön? ? Fyrhjulsdrift eller AWD

fyrhjulsdrift

Det finns faktiskt två typer av fyrhjulsdrift: True fyrhjulsdriven och heltid fyra hjul.
I det första är alla hjulen samtidigt, eftersom överföringen omdirigeringar kraften till alla fyra hjulen. Med andra ord är den främre och den bakre delen kör på samma gång.
I traditionell tvåhjulsdrivna bakkanten skulle i princip vara att vrida och "trycka" den främre. I framhjulsdrift front skulle vända, "dra" den bakre delen.

Med äkta fyrhjulsdrift, beslutar sig operatören när de behöver extra dragkraft av alla fyra hjul och manuellt (antingen inne i brytare eller utanför klackar hjul) vänder på de fyra-wheel-drive. När alla fyra hjulen är engagerade fordonet inte skall köras på torr asfalt. Den är utformad för snö eller lera nu.
Det finns två inställningar för fyrhjulsdrift: Låg och hög. Hög är avsedd för körning i hastigheter över 30 till 45 miles per timme på en motorväg. Låg är avsedd för körning vid lägre hastigheter som behöver mer dragkraft, såsom djup snö eller lera på en liten väg -. Eller ibland egen uppfart

Vissa fordon har vad som kallas heltid fyrhjulsdrift . Dessa fordon har en extra uppsättning av redskap i överföringen, som gör att den kan köras på hårda ytor såsom en torr väg.

All Wheel Drive (AWD)

All Wheel Drive styrs av bilens interna system. När fordonet sinnen förlust av väggrepp den slår över från två-hjulsdrift i AWD, så det anses vara en heltid system. Den andra skillnaden mellan alla hjul och fyra-hjulsdrivna är AWD hjulen att snurra oberoende av varandra. Detta gör det bättre på en hård yta eller torr asfalt. Makten delas lika mellan fram-och bakaxeln. En AWD fordon har förmågan att öka dragkraften oavsett vilket skick vägen är i. Vissa AWD bilar gör att föraren kan välja en hög eller låg läge.

Jämföra AWD och fyrhjulsdrift

Att köra en fyra- fyrhjulsdrivna fordon eller ett AWD i snön ger definitivt en fördel när det gäller dragning är berörda. Medan AWD är bekvämt, särskilt för dem som kör i mer städer, det finns fallgropar. I fyrhjulsdrift mängden vridmoment skickades till de olika axlarna har en uppsättning förhållande, men i ett AWD-fordon kommer systemet att skicka vridmomentet till det hjul som har mest grepp. Ibland kan skicka all makt till en axel bara. Dessutom är AWD definitivt mindre bränsle effektivt som det är engagerad hela tiden, jämfört med fyrhjulsdrift som bedriver endast vid behov. Kostnaden är också ett problem med AWD, som att reparera systemet är mer komplicerat.

som är bättre i snö?

som är bättre i snö? Båda är lika bra beroende på vilken typ av väglag du kör. Välj ditt fordon genom ditt sätt att köra. Om du kör "off road" ofta, då en fyrhjulsdrift kommer att bli bättre eftersom den låga inställning ger bättre vridmoment på alla fyra hjulen. För dem som kör dagligen på snöiga vägar kan underlätta för AWD att föredra eftersom det tar bort stressen av att veta när man byta till fyrhjulsdrift-så länge du inte något emot att förlora gas effektivitet. När det blir rätt ner till faktiska resultat, alla system kräver rätt däck för att ge god funktion. Utan bra däck och däcktryck, din fyrhjuliga eller AWD fordon kommer inte att få rätt moment. I själva verket kan du AWD-systemet tur ett slitet däck till en "hal" situation.

Safe Driving

med fyra-hjulsdrivna i någon form betyder inte att du ska köra fort eller att du har "Gud -liknande fordon. Power skickades till fyra hjul, i stället för två, hjälper bara i början ut inte kurvtagning eller uppehåll. Med alla fyra hjulen, har du också fyra hjul som plötsligt kan sluta. Sliding i denna situation kan ibland vara sämre.

Oavsett vilket fordon du väljer för körning i snö, är det viktigt att alltid tänka i termer av att stoppa, särskilt i en nödsituation där säkerheten för andra förare. Alla dragning i världen kommer inte att hjälpa om du kör för fort för väglaget.


Relaterade artiklar


varför säkerhetsbälten är viktiga
hur man säkert åka bil
strålkastare teknik
nödsituationer körning förfaranden
historia motorcykelhjälmar
babybilstol regler
faran med mopeder
hur till vända runt från det gröna bältet tunnelbanestationen I-95 ramp
hur man: Tips för långa bilresor
där stater är det olagligt att använda en radar detektor?