typer av körkort

typer av körkort

Det körkort är en myndighets-som identifiering ges till certifierade drivrutiner. Utan en, är det olagligt för personer att framföra motorfordon på någon township, stad, stat eller statlig väg. Licenser innehåller personlig information för att korrekt identifiera föraren, samt ett fotografi. Eftersom det finns olika typer av motorfordon, är det rimligt att det skulle finnas olika typer av licenser för att driva dem. Alla är lika, men det finns några tydliga skillnader

passagerarfordon

Detta är den vanligaste formen av körkort i staterna. Denna typ bevisar tillstånd att lagligt köra bilar, lastbilar pickup, lastbilar, terrängbilar och mindre campare. Alla stater har varianter av passagerare licenser för förare under 18 år som begränsar antalet passagerare dessa drivrutiner kan bära, eller upprätta en utegångsförbud som är verkställas om inga vuxna finns i fordonet. Stilmässigt dessa licenser är olika, bland annat alternativt färgade bild bakgrunder eller en annan orientering för själva licensen att göra dem lätt igenkännliga.

Motorcykel

Detta är specialitet licenser ges till förare av motorcyklar efter avslutad safe-förarprov . Dessa licenser inte är nödvändiga för mopeder eller skotrar, men genomförs för alla andra tvåhjuliga motorfordon. De flesta stater tillåta licensierade förare av bilar att hoppa över en skriftlig tentamen, synundersökning och andra åtaganden att få ett motorcykelkörkort så länge de kan visa kompetens drift under ett körprov.

Chaufför

En chaufför licens krävs av alla förare av taxibilar, limousiner och djur lastbilar livré. Om en licensierad passagerar-fordon föraren vill konvertera till en chaufför licens, är ett förarprov ofta inte obligatoriska, men ett skriftligt prov används för att säkerställa korrekt körregler förstås. Livré förare är ansvarig för att både skriftligt och körkortsprovet på grund av arten av levande gods.

Commercial

kommersiella licenser, allmänt känd som CDL, omfattar stora passagerarvolymer bussar, skolan, traktor-trailer, stora husbilar och allt som transporterar farligt avfall eller material. Kommersiella licenser har sina egna krav på undersökningar och förarprov, och det är nödvändigt för blivande förare att redan har en licens passagerarfordon.

Id-kort

På grund av användningen av körkort som former av identifiering, alla stater att erbjuda ID-kort från samma stat avdelning som beviljar licenser. Dessa låta icke-förare och äldre att ha samma nytta av enkel identifiering som sin körning motsvarigheter. De är oftast liknande konstruktion med tydlig branding förändringar för att göra dem lätt identifierbara över licenser. De innehåller ofta samma information som licenser, men är inte lagligt för körning.


Relaterade artiklar


hur man flytta en handbok fordon
Manuell körning tips
gör en domare måste ge dig trafik skolan?
racing tips
hur snabbt gör polisbilar gå?
Hur får man en lastbil ur lera
hur man gör munkar vid körning
släp råd
terrängkörning ridning Tips
hur man får över Road Rage