hur man ska utöva säker körning på långa resor

hur man ska utöva säker körning på långa resor

Körning på långa resor kan vara jobbigt när man inte har förberett dig för avståndet. Du måste vara säker på att praxis säker körning, inte bara för dig själv, men för andra som delar vägen med dig. Även om det blir långtråkig att köra på långa resor, det finns sätt att förberett dig för drag framför dig. Här är några tips för att öva säker körning på långa turer som hjälper dig att vara förberedd och få dig till din destination utan några problem
1.
Var noga med att få en bra mängd sömn före körning på en lång resa. Alltför många olyckor händer när människor inte utvilad innan du kör långa sträckor. Chanserna att somna vid ratten är mycket större när man är trött och försök att köra en lång väg. Sträva efter att få minst 8 timmars sömn innan din långa resa så att du kan vara säker att hålla sig vaken hela tiden. Se till att du är uppmärksam under körningen kommer att se till att du skyddar dig själv, din familj, vänner och andras liv på vägen med dig.
2.
Ta en annan förare med dig att dela sysslan på den långa resan. Efter att ha någon annan med dig som kan dela ansvaret för att köra de långa avstånd kommer att säkerställa att du är säker på vägen. Turas om att köra till destinationen så att ingen av er blir trött och har tillräckligt med vila för att hjälpa till när det behövs. En annan förare kan hjälpa lindra frustration köra en lång resa ensam också. När du har någon med dig att prata med, dina chanser att hålla sig vaken och alert är bättre. behövs. Köra långa sträckor kan tröttna din kropp och gör det nödvändigt att sträcka på armar och ben ut. Om du försöker köra en lång väg rakt igenom, riskerar du chansen att inte känna tillräckligt lång att köra säkert. Planera i förväg för dessa pauser så att du inte känner rusade till din destination. Figur att du vill dra över till mat eller dryck ändå, och någon gång kommer att behöva ett badrum paus. Med täta pauser är ett bra sätt att öva säkerhet när man kör långa sträckor. Även att få ur bilen för en minut och sträcka på benen, armar, rygg och nacke kommer att hjälpa dig att känna återupplivade fortsätta köra igen.
4.
Håll musik och andra ljud i bilen till ett minimum. Höga ljud kan vara störande, speciellt vid körning på långa resor. Att uppmärksamma vägen är det viktigaste och kan bara ske när det inte finns en massa oväsen på gång i bilen. Fråga barn, familjemedlemmar och /eller vänner att hålla sina röster ner och musik eller filmer på låg om de är få elektronik på resan. Håll din stereo ner också, om det är klart du lyssnar på den för att hålla sig vaken. Men om du använder musik för att hålla sig vaken på en lång resa, är chansen att du kan behöva en paus för att vakna upp lite och vara mer alert.


Relaterade artiklar


historia av bilbälten
hur man kör manuell växellåda (växelspaken)
hur man kör en lastbil eller suv terränggående
Kan jag sätta slirskydd på min chevy Tahoe?
proffsen på tonåringar med förarutbildning
hur man undviker hydrolock
hur man genomför en säkerhetsinspektion fordon patrull
hur man undervisar din körning tonåring grundläggande underhåll av fordon och tips akut
du för att visa Kalifornien DMV färdregistreringen
hur man folie bil tjuvar