manuell växellåda tutorials

manuell växellåda tutorials

Manuell (eller standard) sändningar har funnits så länge bilar har. Medan många människor väljer att köra automatväxlade bilar, manuell växellåda gör att du bättre kontroll över hur du kör. Förstå hur din manuella växellådan fungerar kan göra stor skillnad inte bara i att reparera och modifiera din bil, men också i hur man kör det

Hur en manuell växellåda fungerar

När du kör din bil manuell växellåda, måste du välja vilken växel din sändning befinner sig i. Vad detta betyder är att du berättar överföringen hur, exakt, är det tänkt att kanalisera kraften din motor genererar till din drivhjulen. Detta fungerar på samma oavsett om du har en framhjulsdriven, bakhjulen, alla hjul, eller fyrhjulsdrift bil, trots att logistiken kan variera efter modell och /eller tillverkare.

redskap i din överföring liknar dreven på en 10-speed cykel, bara de är sluten, och de direkt samverka med varandra --- det finns ingen kedja som förbinder dem över en enorm yta av rymden. För att bättre förstå hur din manuell växellåda fungerar, ta din 10-speed cykel på en tur, och vara uppmärksam på vad som händer när du växlar. Lägre växlarna bra för att få din cykel att gå med lägre hastighet, och ge mer vridmoment till hjulen för att få dem att gå från en punkt. Högre växlarna är bättre för utrullning när du har nått en högre hastighet. Dina ben kommer att märka direkt att du spilla mindre energi för att upprätthålla din fart.

Nu när du har haft erfarenhet av att vara en framåt-rörelse motor, kanske du förstår lite bättre hur din manuell växellåda och motor arbeta tillsammans. Lägre hastigheter kräver högre vridmoment för att komma igång, precis som med din cykel. Däremot vid högre hastigheter, mindre energi krävs --- och du direkt kan kontrollera hur mycket stress du sätter på din motor genom att flytta den till en högre växel vid högre hastigheter. Observera hur din RPM droppar när du gör detta? Det är därför (se referens 1).

Hur man kör en bil manuell växellåda

En stor skillnad mellan din cykel och din manuell växellåda bil är att din cykel inte har någon koppling. Kopplingen underlättar växling mellan växlarna. Lägg märke till spaltning buller och känsla som händer när du växlar på din 10-speed cykel? Kopplingen tillåter inte det från att hända när du kör din bil manuell växellåda --- så länge du använder den på rätt sätt.

Olika motorer har olika "sweet spots", där du får det mest valuta för de minst energiförbrukningen. Kör din bil på effektivast möjliga sätt kommer att kräva att du ska vara uppmärksam med alla dina sinnen. Lyssna på motorn --- Låter det som det är kämpar? Du är i alltför hög växel för den hastighet som du ska. Titta på din varvräknare, det kommer att bekräfta vad du hör. Engagera koppling, lätt tryck på gaspedalen, och nedväxling till en lägre växel --- sedan lyssna på din motor spinna lyckligt. Är dina varvtal för högt, kanske närmar Redline? Engagera koppling, uppväxling och enkel på gaspedalen för att få att nålen tillbaka ner i en stressad mindre sortiment för din motor.

När engagerande din koppling, så gör det smidigt. Lätta på och av tills du lär känna karaktären på din bil. Som en allmän tumregel, alltid engagera kopplingen när du är ny växel --- om det är downshifting eller växla upp. Håll inte kopplingen nedtryckt längre än du måste, eller om du ska bära det. Först kanske du inte vet hur länge du måste hålla kopplingen nedtryckt medan flytta, och det är OK --- Med erfarenhet kommer du lära dig vad din bil föredrar, och du kommer att bli en bättre förare för det.


Relaterade artiklar


vad är förarens utbildning test?
Hur får man en Delaware körkort
hur sidokollisionskuddarna arbete
hur man kan spara bensin med säkra och artig hypermiling tekniker
sportig körning tips
ordentliga förfaranden för lastning Utility Trailers
hur man förbereder för de skriftliga förare tillstånd prov i Oregon
hur du tar bort oljefläckar från betong och cement
hur man blir en bättre förare på motorvägar
när ska strålkastarna slås på?