instruktioner på att släppa en boll dragkrok

instruktioner på att släppa en boll dragkrok

Vid körning med stor släpvagn eller ett fordon, är den vanligaste installera en dragkrok och boll. Bollen är monterad på baksidan av dragfordonet och skumt är fäst på fordonet bogseras. Denna artikel kommer att berätta det bästa sättet att fästa och släppa det dragna fordonet från Hitch samband

Korrekt installation och borttagning av bollen.

Välj rätt storlek boll för din dragkrok. De vanligaste storlekarna är 1 1 /2 till 2 1 /2 inches i 1/4-tums steg. För medeltunga bogsering, t. ex. en pickup eller SUV bogsering resor släpvagn, är 2-tums boll de vanligaste, men du måste använda rätt storlek boll som kommer att matcha kopplingen.

För att installera bollen, sätta in den i hålet på flänsen på baksidan av det dragna fordonet, och tråd den stora muttern på axeln som sticker ut nedåt. Du behöver två stora skiftnycklar att göra detta-en att hålla det avfasade flänsen precis under bollen, och en dra åt muttern. Borttagning kräver också två stora skiftnycklar. När du tar bort bollen, vara särskilt noga med att inte låta skiftnyckel håller flänsen slip, som skada, eller skada på dragkrok montering, kan leda till.

Fästa dragkroken

dragkroken kommer att ha ett låsspaken på ovansidan. Släpp spaken och placera skumt över bollen. Lägre det på plats, se till att lås helt omsluter bollen, och stäng låsspaken.

Manövrera skumt på plats kan vara svårt, speciellt om släpet är tungt. Dragkroken kan ha en stödjande stå nära dess framsida, och om det är så utrustad, kan du vev stativet nedåt så att vagnens vikt stöds, sedan tillbaka fordonet långsamt i läge (med bollen centrerad under krok), sedan lägre släpvagnen med veven. Detta kommer att bli nödvändigt om släpvagnen är stora eller tunga, och görs bäst med en hjälpare för att guida dig när du placerar dragfordonet.

Loss dragkroken

När du kopplar släpet, dragfordonet och släpvagnen skall vara på en jämn yta, samt nivå med varandra. Om du inte gör detta kan skumt kommer att binda på bollen, och det vara svårt eller omöjligt att koppla ur problem.

Om släpvagnen är utrustad med en vev stativ, är borttagningen ske genom sänka stå tillräckligt långt att släpets vikt stöds (men inte så långt att släpvagnen höjs i förhållande till bogsera fordonet), sedan släppa på låsspaken, höja släpet ytterligare så att dragkroken är fri från bollen, då kör bogseringen fordonet några meter framåt.


Relaterade artiklar


kvalifikationer för en motgång licens
fordon och trafikregler
manuell växellåda grunderna
kan man köra med snökedjor bara på framhjulen?
hur man kan gå Allstate Motor Club
bil säkerhetsrutiner
historia av krockkuddar
hur man låsa upp en bildörr
hur man sparar pengar på gas och högre bilens körsträcka
hur man kör en 18 Wheeler