vad är syftet med en varvräknare?

vad är syftet med en varvräknare?

Takometrar är en av många enheter i samband med motorer som hjälper till att bedöma hur en motor fungerar. Det brukar finnas på instrumentpanelen och kan antingen vara i en nål och ringa form eller digital utgång. Takometrar brukade ha vara i fysisk kontakt med motoraxeln, men tekniska förbättringar har skapat lasrar som kan fungera när det är en säkerhetsrisk att ha kontakt

Syfte

varvräknare visar hur snabbt en motor roterar när motorn är påslagen. De flesta takometrar funktion med en nål på en urtavla men det finns några digitala takometrar som helt enkelt ger en avläsning.

Mätningar

varvräknare åtgärder motorns varvtal i varv per minut (RPM). De flesta takometrar har ett intervall från 0 till 6,000-8,000 varv.

Så fungerar det

Det finns två typer av varvräknare. En typ använder en liten generator för att producera en spänning som är proportionell mot rotationshastigheten. Ett liknande, bara finns i tändningssystem motorer, mäter spänningspulser av tändsystemet och relaterar dem till varv per minut.

Var är Takometrar Hittade?

Takometrar kan användas med något som har en motor , såsom båtar, bilar och flygplan.

Varför är RPM Viktigt?

Motorer har en gräns för hur många varv per minut de kan tåla innan röda foder, eller bryta. De har också ett visst antal RPM att de kan producera sin maximala effekt vid. Om en takometrar inte är korrekt, kan du inte optimera motorns prestanda.


Relaterade artiklar


hur man kan minska airbag skador
Hur vet man att sätta luften i dina däck
förarens utbildning studieguider
hur man tråd en bil släpvagn
om street racing & dess faror
varför motorväg ingenjörer sätter vatten fat vid avslut ramper?
hur man inspektera din bil innan sommaren bilsemester
hur man kör säkrare
hur man ger rätt råd trafikolycka till familj och vänner
Hur man knyter en stege på taket av en bil