släp tips

släp tips

Med en släpvagn kopplad till din bil, husbil eller bil är både praktiskt för dragande båten eller andra föremål omkring och ekonomisk bekvämt. Du behöver inte betala för ett annat fordon för att flytta din båt eller objekt och du kan få dina objekt precis där med dig till din nästa resa. Det finns några saker du behöver kolla på och göra innan du kopplar en trailer till ditt fordon. Dessa säkerhetsåtgärder kommer att spara på lång sikt

Checkpoint

Innan du fäster släpet på ditt fordon, se till att din dragkrok, bollen montera, boll, stift, gångjärn våren bar, kedjor säkerhet, belysning, eluttaget och kablar för bromsar är alla i gott skick och klar för användning. Om någon del är slitna eller inte fungerar ska den bytas ut innan du kopplar släpet till bilen. Se alltid till att släpvagnens bromsar är ansluten till din lastbil eller annat fordon och bromsljusen arbetar på både släpet och andra fordon.

Fylla på Trailer

En överlastad släpvagn är svårt att dra och du kan förlora kontrollen över ditt fordon. När du laddar din trailer, inte överstiger det maximala belopp din bil kan dra och det högsta belopp din släpvagn kan hålla. Rätt viktfördelning är en annan faktor --- att hindra vagnen från att svaja från sida till sida, placera tyngre saker i fronten, före släpvagnens axel. Sedan mitten objekt från vänster till höger och alltid använda spännband för att hålla alla saker från att glida. Bara ladda vad du behöver. Vid körning, successivt öka farten i intervaller tills du nått önskad hastighet. Kör inte som du skulle om en släpvagn inte var fäst. Om svajande inträffar, långsamt fordon ner, stanna och justera belastningen.

Trafiktips

Du måste vara försiktiga när drar en släpvagn. Den extra vikten är inte bara tär på ditt fordon, men det är också att du behöver köra annorlunda när man byter körfält, stannade och dra av. Låt för extra tid när man gör någonting, inklusive att klara andra fordon. När du gör svängar, svänga ut bredare och göra den svängen långsamt. Se upp för trottoarkanter, trottoarer, gropar och stora gupp. Kör hastighetsgräns och vid körning uppför backar eller ner grusvägar, använd lägre växel alternativet på ditt fordon. Försök att undvika tung trafik om du drar en släpvagn. Inte styra ur en gungande situation --- sakta ner och tillämpa släpfordonsbromsar. Om din släpvagn är gungande kontinuerligt, stanna fordonet och ladda om lasten. Kör inte tills problemet är åtgärdat.


Relaterade artiklar


muskel bil dragracing tips
Hur gammal måste du vara att köra?
hur sidokollisionskuddarna arbete
hur man kan förbättra mpg i en Ford Ranger 4.0L
vad är förarens utbildning test?
hur man kör en manuell (pinne skift) bil
hur man kör för bästa gas körsträcka / bränsleekonomi
hur man identifierar viktiga oss trafikmärken
användning av bilbälten
hur man undviker att hamna i en bilolycka