manuell växellåda grunderna

manuell växellåda grunderna

Om du frågar någon som kör regelbundet, kommer de att säga att det är roligare att köra bil manuell växellåda än en automatisk. Det är bara något med en manuell växellåda som känns mer som du faktiskt kör bilen istället för att bara vara med på resan

Transmission Plats

Oavsett hur sofistikerade bilen är eller hur mycket det kostade, konceptet bakom den manuella växellådan är ungefär samma över hela linjen. Föraren är ansvarig för att överföringen genom sitt redskap genom en samordnad insats mellan kopplingen och växelreglage.

sändningsområdet normalt bult direkt till klockan bostäder (som innehåller Koppling), som i sin tur fäster på baksidan av motorn. Framför-hjulsdrivna bilar, det finns en transaxel mellan klockan bostäder och motor.

Inre arbetet

Då motorn blir anlitar vridmoment och effekt överföringar till överföringen efter Koppling de viktigaste drevdrivning . Detta i sin tur förenas med de klustret växel församling som sedan roterar och vänder hjulen. Detta sker när kopplingen är ilagd. När kopplingen är frånkopplad, fortsätter motorn att vända, men det finns ingen överföring av makten.

Manuella växellådor är alla uppbyggda som en konstant mesh typ, som ersatte den glidande typ av redskap som många decennier sedan. Redskapet ställa in är samma som den skjutbara redskap typ, men istället för att ha de viktigaste redskap maska i klustret växel när kopplingen aktiveras, förblir det viktigaste redskapet maskor hela tiden, förebygga redskap konflikt. I detta nya, moderna ställa in växlarna är alltid i ständig rörelse, även när i neutralläge.

Förebyggande redskap konflikt är det huvudsakliga målet för en konstant mesh överföring. Överföringen är nu utrustad med synchronizers utformats speciellt för att hålla växlarna synkroniserade och förhindra krockar. Den Synchronizer består av ett inre splines nav, ett ytterhölje, tallrikar shifter och fjädrar för att hålla allt i perfekt linje.

Grundkonfigurationerna

En fyra-växlad manuell växellåda var standard manuell växellåda tillbaka i 60-talet, med de redskap som har en 1-till-1-förhållande och ingen överväxel. Idag kommer den standard manuell växellåda med en femstegad växellåda överväxel, och sportbilar har vanligtvis sex växlarna att lirka ut mest prestanda från motorn. Overdrive är utformad för att minska motorns varvtal och öka det totala gas körsträcka för fordonet. De flesta av de lägre växlarna fortfarande en 1-till-1 relation, men overdrive är vanligtvis 0,7 till 1, minska motorns varvtal med så mycket som 30%.


Relaterade artiklar


hur man använder ett rött ljus bild blockerare
hur man kan förhindra din egen Road Rage
hur man gör en burnout på en framhjulsdriven
hur man spelar första-at-the-scene-of-the-bil-olycka roll
hur de kan förmedla frågesport online trafikskola
olyckor orsakade av mobiltelefon använda
hur man kan förbättra körsträcka fordonsgas
hur man kör smartare
Kan jag sätta slirskydd på min chevy Tahoe?
hur man överlever en dödlig bil, suv, fordon, eller bilolycka