hur blinkers fungerar

hur blinkers fungerar

Blinker Lever

ligger på vänster sida om ratten i amerikanska bilar, de blinkers spaken är vad föraren använder aktivera antingen vänster-eller höger-sväng signaler. Driver upp på spaken (mot taket) kommer att orsaka den högra blinkers att blinka, och trycka ner spaken (mot golvet) kommer att orsaka på vänster blinkers att blinka. När spaken trycks uppåt eller nedåt, vänder det en switch inne i rattstången som skickar ström till blottare enheten, som vanligtvis finns under instrumentbrädan på förarsidan.

Flasher

blottaren utnyttjar 12-volts ström från bil elsystem för att värma upp en intern bi-metall band. När den nuvarande träffar enheten eftersom blinkers spaken har aktiverats, värmer remsan inne blottaren upp från den elektriska kraften, och det faktiskt svänger bort från kontaktpunkterna tillfälligt. Med avsaknaden av el, kyler strippar mycket snabbt och en gång kommer i kontakt med kontakterna, skicka strömmen till utanför blinkers. Då värms upp igen och rör sig bort. Det skapar på /av effekt av skygglappar.

Kabeldragning och glödlampor

Det finns elektriska ledningar reser från blinkers spaken till blottare, och från blottare till alla externa blinkers på fordonet. När ström och spänning når den yttre signaler, är en glödlampa påslagen inuti enheterna och blinkar blinkers. När strömmen bryts, eftersom blottaren är tillfälligt avstängd, upphör lampan att lysa. Många nya bilar använder LED-tekniken i sin tur signaler, men de verkar på exakt samma koncept. Så i huvudsak är det bokstavligen samma sak som att vrida på strömbrytaren på och av i ett rum i huset. Strömmen finns där och sedan tagit bort, vilket gör att lamporna för att slå på och av.


Relaterade artiklar


Definitionen av betjänad parkering
hur man kör en manuell (växelspaken) bil
hur man lär barn att vara bättre tonåriga förare: tips för småbarnsföräldrar
hur man kan undvika att få fortkörningsböter
hur man startar en dieselbil med ett tomt batteri
hur man får tillbaka din bil efter att den har beslagtas
hur man lär sig säker körning tips
manuell växellåda grunderna
Vad gör jag om min bil blir stulen?
Säkerhetstips för vinterkörning