användning av dimljus

användning av dimljus

Dimljus är utformade för att användas vid körning genom inte bara dimma, men även snöstormar eller andra ogynnsamma villkor kör. Dålig sikt är farligt på en stad väg, men kör genom landet eller i ett nytt område under en snöstorm eller dimma ökar din risk och potential för en olycka. Turning bilens helljus på allmänt gör körningen i en dimma mycket värre. Ljuset reflekterar på vatten eller snö, vilket gör att ljuset att studsa tillbaka in i dina ögon, skapar blinda fläckar

Bright Lights

Dimljus producera ett brett stråle av extremt starkt ljus som tycks skära igenom dimman, öka din synlighet. Men menar dimljus inte du kan säkert åka skyltad hastighet. Sunt förnuft måste råda när du sakta ner, öka utrymmet mellan din bil och nästa, och stanna i den långsamma filen. Om dimman är för tät, ta nästa avfart och hitta en säker plats att parkera och vänta tills dimman lättar. Dimma är faktiskt en ånga som sitter omkring 18 inches ovanför marken, vilket är anledningen till dimljus är riktade lite lägre än så, vanligen cirka 14 inches över marken.

SAE riktlinjer

Dimljus behöver inte köra under dagen, men om de är korrekt installerade, kommer de inte utgöra ett hinder för förare. Korrekt installation av dimljus börjar med de befinner sig. Den Society of Automotive Engineers (SAE) har satt vissa riktlinjer för installation av dimljus. SAE stater belysningen ska vara mellan 10 och 14 inches från marken. För att säkerställa att lamporna är även efter installationen, parkera bilen på ett plant underlag, 25 meter från en slät vägg (eller garageporten). Mät från mitten av ljus till marken. Gå till väggen och mäta samma avstånd och rita en linje. Med dimljus inställda på stålbalksmarknaden bör lysa ca 4 inches under strecket du ritade på väggen. Om inte, måste du justera din dimljus antingen uppåt eller nedåt på lämpligt sätt. Detta steg är viktigt eftersom du inte vill att högintensiva dimljus att skina in i en mötande bil förarens ögon, vilket kan orsaka en olycka.

Bumper Montering

Den vanligaste Dimljus användas på ett fordon är i främre stötfångaren. De bör monteras på SAE-standarder. I flesta fall kommer dimljus drivas av en övergång skild från bilens ljus. Slå på dem under tider av djup dimma eller snöoväder. Dimljus monteras på bakre stötfångaren på din bil fungerar som en varning för mötande trafik under dimmigt enheter. De måste emellertid också syfta korrekt för att undvika bländning och en blind fläck för mötande förare.

Lastbilsmonterade

Dimljus monterat på en lastbil ljus bar eller tak blir allt populärare. Även i vissa fall, lamporna är bara för syns skull, när den används på rätt sätt kan det dimljus lägga till din säkerhet. När den är monterad på en lastbil tak, måste extra försiktighet iakttas för att ange att belysningen i rätt vinkel för att ge dig nytta utan att blända andra bilister.

Vara artig

Var en artig föraren vid körning i dimma. Använd dina dimljus kommer att öka din förmåga att se, men du måste fortfarande köra i ett långsamt tempo som tillåter andra att se och reagera på ditt fordon. Använd dina fyrvägs blinkers kan bidra till att mötande förare ser dig, och förhoppningsvis kommer han också sakta ner till en säker hastighet. Driving försiktigt förhindrar olyckor.


Relaterade artiklar


vinterkörning tips med dubbade vinterdäck
om drivrutiner "ED
hur Reiki bort Road Rage
manuell växellåda växling tips
hur mycket gas används för att starta en bil?
hur man kör för bästa gas körsträcka / bränsleekonomi
hur man fickparkera bilen
hur man väljer ett par bra solglasögon körning
hur man förbereder för en lång bilresa med en bebis
grunderna i bilkörning