hur man kör säkert på stora vägen

hur man kör säkert på stora vägen

Hur skulle du känna att låta en son eller dotter gå på en lång resa på egen hand, utan någon erfarenhet?

du förmodligen inte skulle gilla det.
Varför? Förmodligen för att du tror på allt som kan gå fel och du är inte där för att hantera det.

Här är några bra sunt förnuft tips och påminnelser för att ta en tur på den mellanstatliga

Du behöver:. .
solglasögon
.
Maps eller resa fästingar.
.
Akut rese-kit.
.
Penna och papper.
.
Mobiltelefon.
.


1.
Bedöm din bil och avgöra att den är lämplig att göra resan på ett säkert sätt. Har fordonet på service.

Kontrollera alla vätskenivåer, torkarna, däck, lampor, och fyll bensintanken.

Registrera miles och kontrollera mätarna vara säker på att de är i normala driftområdet. Även under körning, regelbundet kontrollera mätarna och eller varningslampor.

jag också rekommenderar att du lägger Duralube eller en liknande produkt till din motorolja. Jag säger detta eftersom jag är personlig vän med mannen som brukade göra det kommersiella och fungerar grejer.

Om du skulle utveckla en läcka på motorvägen, det finns en god chans att du kunde köra sakta till ett servicecenter med liten eller ingen olja i bilen och göra minimala skador. Jag vet att du tror att jag är galen men jag är ingenjör och arbetade i butiken av flera lag NASCAR race. Jag vet vad jag pratar om.
2.
Tvätta bilen och fönster. Applicera Rainx eller en jämförbar produkt till alla fönsterglas och speglar. Med RainX tillämpas på vindrutan du kan, även om, jag rekommenderar det inte köra i ett regn storm utan att slå på vindrutetorkarna. Dessa produkter hindrar också smuts och fågelspillning att bli inbäddade på glaset.
3.
Bekanta dig med kartan och vägbeskrivningen. Du kan också skriva ner en sekvens av städer, på ett par klisterlappar och fäst dem på instrumentpanelen, som Charlotte till Columbia, till Interstate 95. Detta kommer att bidra till att göra snabba beslut samtidigt som du följer och passera destination tecken.
4.
Följ inte några stora lastbilar eller fordon som tvingar dig att ge upp kontrollen över ditt fordon.

Till exempel: Om du följer en stor lastbil och man kan inte se förbi det, måste du lita på lastbilar bromsljusen att komma på för att varna dig när du ska sluta. Detta är farligt och kan vara dödliga. när du kommer över en stor bil, ge det så snart som säkert som möjligt eller sakta ner och låt den stora fordon går så du kan behålla ett korrekt uppfattning av motorvägen. Du kan lätt missa utgångar viktiga varningssignaler och tecken destination när du visar är begränsad. Om och om möjligt hålla sig så långt borta från andra fordon som möjligt. Om du inte i närheten av ett fordon du säkert kan minska dina chanser att bli inblandad i en olycka med det.
5.
Kör inte så fort. Speed kan döda
Vill inte hänga ut i förbigående körfält eller ytterfilen av en mellanstatlig, det finns endast några skäl för att vara i det körfält, du måste vara där för en upp kommande exit, är du på väg att passera ett annat fordon eller om det finns ett körfält begränsning såsom en Trooper, fördelat bil eller konstruktion.
6.
Planera stannar. Vänta inte tills din bensintank är tom att hitta en överenskommelse om gas.

Sluta inte för en rastplats om det inte är väl upplyst och väl befolkad. Vara hjärtlig men inte göra vänner av folk du inte känner.

Stanna och sova när du är trött. Ja kaffe och cola och även äpplen hjälper dig att hålla dig vaken, men vänta inte tills du är redan trött att utnyttja dem.

Ring hem eller tala med familjen vid slutet av din resdagar, låt dem veta var du är på och de framsteg du har gjort. Detta kommer också att lugna nerverna och ger dig en bättre nattsömn.
7.
Om du missar din exit, inte panik fortsätta köra tills du hittar en annan utgång och du kan gå tillbaka. Säkerhetskopiera inte eller stanna i ett körfält.
8.
Om du har en nödsituation på den mellanstatliga, såsom en punktering, skruv däcket och kör sakta på axeln med din nödsituation blinkers på en avfartsramp eller säkert område att kalla på hjälp.

tips och varningar


 • Kör inte så fort om du har bråttom fluga.
 • behålla fokus på din körning och vara medveten om din omgivning.
 • Kontrollera dina lampor, däck och hålla din vindruta och speglar ren.
 • Om ditt fordon använder olja, låt den svalna och kolla oljan, tillsätt vid behov.
 • Håll vindrutespolarvätska fyllda.
 • inte dricka eller använda droger, inklusive läkemedel som gör dig dåsig och kör.
 • hastighet inte.
 • Kör inte i närheten av stora riggar eller stora fordon för längre som krävs för att klara dem.
 • Sluta inte på den mellanstatliga byta däck. Kör långsamt med din nödsituation blottare på i trottoaren körfält till en avfart eller säker plats borta från trafiken.
 • Om din vindrutetorkarna på förvandla din belysning även i vissa stater är det lagen.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en bil utan luftkonditionering
  hur man hanterar en liten "Fender Bender" bilolycka
  hur ofta ska man byta en hjälm?
  hur man korrigera en överstyrning
  grunderna i bilkörning
  hur man lär barn att vara bättre tonåriga förare: tips för småbarnsföräldrar
  vad är meningen med ljus instrumentpanelen varning?
  hur man får en klass B-körkort i Kalifornien
  säkraste subcompact bilar
  hur man sätter på bromsen Road Rage