hur du kan maximera gas körsträcka

hur du kan maximera gas körsträcka

Med stigande priser på gas och oron över den globala uppvärmningen, är många människor som försöker förbättra sin gas körsträcka och minska bränslekostnader.

Här artikeln beskrivs hur du justerar din bil och körstil att avsevärt förbättra din gas körsträcka .

Du använder dessa tekniker, var författaren kunna förbättra gas körsträcka på en 2000 Mazda 626 från 27 till 30 MPG till 35-39 mpg på en blandning av stad och landsvägskörning

Du behöver:
Pencil.
Papper eller bärbara dator.
Däck tryckmätare.
Gas körsträcka dator (tillval).


1.
Beräkna och Spår körsträcka. För att se om du har förbättrat, måste du veta vad det för närvarande finns. Om bilen har en trippmätare, kan du spela in miles körs på en tank vid varje fillup. Återställa trippmätaren efter fillup för nästa tank.
Miltal (MPG) är antalet miles drivs på tanken, dividerat med antal liter det tog att fylla tanken.
Det kan vara praktiskt att skriva miles och MPG på kvittot och bara spåra kvitton.
Om din bil inte har en trippmätare, måste du följa börjar och slutar körsträcka på varje tank. Den drivs miles är den avslutande körsträcka minus start körsträcka.
2.
Ställ Tire Pressure. Många biltillverkare rekommenderar att du däcktrycket cirka 32 PSI. De flesta däck har ett maximalt tryck mycket högre än så. Titta på däcksidan om den största däcktrycket betyg.
Be din mekaniker eller däck lagra det tryck du kan köra. Det finns köregenskaper och komfort avvägningar med högre tryck. Kommer dock den högsta körsträcka uppnås genom att köra däcktryck i närheten, eller vid den maximala betyget. Detta kan göra en skillnad på 5-10% i körsträcka.
3.
Check Engine och mekaniskt skick. Antingen check, eller har en mekaniker kontrollera, allmänna mekaniska skick. Om bromsarna drar, kan detta betydligt lägre körsträcka. Se till däck justeringen är korrekt. Se till lager fungerar korrekt. Se tändningsmatris och bränsletillförsel är korrekt.
4.
Ställ Miltal Goal. Ställ in ett nytt mål som är ett litet steg över det aktuella resultatet. Om du får 28 MPG, prova för 29. Om du får elva, prova för 11,5.
5.
Justera körstil. För att maximera körsträcka, du måste skynda långsamt och använda din gaspedal så lite som möjligt. En mycket lättsam, avslappnad stil som fungerar bäst för detta.

stället kapplöpning mot rött ljus, är det du försöker att närma sig det gradvis och få till ljuset precis som det visar Grean och trafiken börjar röra sig.

Kör som om det är ett ägg mellan foten och gaspedalen.

Kom ihåg, du har en målsättning. Du försöker nå en viss gas körsträcka på den här tanken. Om det görs bra, kan detta få den enskilt största effekten på din körsträcka
6
Kusten -. . Mycket! Du har investerat bensin på att få bilen upp farten. Du får inte återvinna denna investering om du inte får handelshinder som energi till tillryggalagd sträcka. Om du måste bromsa, vrider du dig att investeringar till värme.

Istället för att du vill kusten till ett stopp, eller så nära du kan med trafikförhållanden. Om du har en manuell växellåda, ta ut den ur växeln och kusten.

Lämna gott om utrymme till bilen framför dig. De förmodligen inte är flyta och du behöver utrymme för att effektivt kust.

Se trafiken 2 eller 3 bilar framför dig och förutse deras stoppa eller bromsa. Många människor bromsa en mycket liten, men märkbar belopp när du närmar sin destination eller tur. Håll utkik efter det och börja din utrullning av att kö.

Kom ihåg att ditt mål att träffa ett visst mål gas körsträcka, och du kan inte göra det om du alltid är bromsning.

7.
följa utvecklingen och skapa nya mål. Efter varje tank, beräkna din MPG och avgöra om du har nått ditt mål. Om du har, håll lite fest och sätta ett nytt mål.
8.
Gas körsträcka dator. Om din bil har en dator gas körsträcka, lära sig använda den. Om inte, borde lägga till en dator gas körsträcka som en ScanGauge II eller liknande.

ScanGauge II ansluts till On-Board Diagnostic port standard på alla bilar som säljs i USA sedan 1996. Det visar flera motor värden, inklusive MPG, för den aktuella resan, aktuell dag, dagen innan och tank.

Medan du vet att det kostar körsträcka att accelerera kraftigt att skära någon av eller rusa till en ljus, är det lätt att rabatt hur mycket. Att veta det kosta 1 /2 MPG för dagen, hjälper markera den verkliga kostnaden.

Omedelbar feedback av en anordning som detta hjälper dig att finjustera din körstil och hjälper dig att förstå det mest effektiva operativa intervall för ditt fordon.

tips och varningar


 • Gas körsträcka varierar beroende på väder och temperatur. Kallare och regniga vädret kommer att minska körsträckan.
 • Luftkonditionering kan kosta 2-5%, särskilt på mindre bilar.
 • övervakning av däcktryck är det enklaste sättet att öka körsträcka. Det kan också få 5-10% utan körstil förändringar.
 • Ändra din rutt kan förbättra körsträcka. Undvik kullar om möjligt. Undvik tung trafik trängseln om möjligt.
 • Blås inte däck utanför deras nominellt tryck. Detta kan leda till att däcket misslyckande i hastighet.
 • När du reser med hög hastighet under en längre period, överväga att sänka däcktrycket från den högsta. Däcket ska vara dimensionerad för det, men varför driva din tur?
 • När du använder enheter som till exempel ScanGauge II, se till att uppmärksamma vägen och låt inte enheten distrahera dig från din primära jobb med bilkörning.


 • Relaterade artiklar


  fordonssäkerhet förfaranden
  hur man kan förbättra bränsleekonomin i en Mercedes
  hur snabbt gör polisbilar gå?
  hur man får bättre gas körsträcka på din bil
  hur man slår på dimljus i en Pontiac G6 GT
  orsakerna till dålig gas körsträcka
  förarens utbildning studieguider
  hur man får ut ur en bil stöttning vid liv
  kreativa sätt att spara gas
  hur man beräknar den genomsnittliga accelerationen av en bil