defensiv körning tips på snö & is

defensiv körning tips på snö & is

När vädret utanför är skrämmande, det bästa stället att vara inuti. Om möjligt bör vi inte köra alls på snö och is, men ibland måste vi. Om du upptäcker att du måste gå igenom snöiga vägar innan de har rensats, vara beredd. Se till att din bil är utrustad med vinterdäck eller kedjor och är fylld med kylarvätska. Inte resa utan en verktygssats och startkablar

Ändra dina körvanor

Minska din hastighet och lämna dig extra utrymme för att stoppa. Ett plötsligt avbrott kan göra att bilen glida, och du kan tappa kontrollen. Om du måste använda bromsen alls, använd det försiktigt. Bromsning för hårt kommer göra att bilen sladda. Om du känner bilen börjar glida, släck på bromsen.

Öka avståndet mellan dig och bilen du följer. Som brukligt är kommer du vill att detta utrymme för att vara tre gånger större än när du kör under goda förhållanden.

Utnyttja lägre växlar på din bil för att bibehålla dragkraft. Det här är viktigt när man har att korsa kullar av något slag. De lägre växlarna hjälper dig att få upp kullar lättare, och bidrar till att förhindra att tappa kontrollen när man går nedför backar.

Behåll Sikt

alltid köra med lyset på. Detta kommer att tillåta andra förare att se dig bättre, vilket är särskilt viktigt när det snöar.

Håll din synlighet så bra som möjligt. Ta bort överflödig snö och is från framrutan samt lampor så ofta som behövs. Lämna inte hemmet utan en isskrapa, och tveka inte att dra av på ett säkert ställe att använda den.

Tänk Säkerhet

Vill inte passera snön besättningar, oavsett hur långsamt de går. De är jämnade vägen till säkerhet, och det säkraste vägbanan är mest sannolikt bakom dem. Snöplog förare har begränsad sikt och kanske inte kan se dig om du väljer att passera dem.

Om du har en 4-hjulsdrivna fordon, ta inte för givet att du inte kommer att få problem i snö och isiga förhållanden. De kan hantera lite bättre i snö, men inte på is.

Titta på väg noggrant. Broar och sällan reste vägar har en tendens till is över först. Dessa områden är särskilt farliga. Sänk hastigheten, försök att inte använda dina bromsar och försöka hålla hjulen pekade framåt hela tiden. Du kanske inte vill ange en smal bro när ett fordon som kommer från motsatt riktning. Du kan vara säkerhet sinne, men den andra föraren inte kan.


Relaterade artiklar


hur man kan få inträde till din bil med din mobiltelefon
eleven tillståndskrav
hur man gör en road trip bekvämare
information om street racing
hur man kör smartare
defensiv körning styrning tekniker
effektiviteten av rådjur visselpipor
Enklaste sättet att lära sig att köra
hur man lär ditt barn att köra
om den första bilolycka