Var kan du rida en moped?

Var kan du rida en moped?

Per definition är en moped ett motordrivet pedal cykel. Historien om mopeden är nästan lika gammal som förbränningsmotorn. Sedan cyklar var runt innan bilar, tog det inte lång tid för någon att integrera en bensindriven motor på en cykel. Mopedens motor är vanligen 50 kubikcentimeter slagvolym eller mindre och biträds av rörelse av pedalerna. Detta begränsar hur snabbt mopeden kan resa

Moped Lagar

De flesta av de 50 stater i USA förbjuder moped --- och sin kusin scooter --- från att användas på motorvägar och turnpikes var fordonet skulle bli ett hinder för bilar som kan färdas i skyltad hastighet. Även skotrar har en något annan klassificering än mopeder och några kan resa så fort som skyltad hastighet, är de fortfarande förbjudna för mellanstatliga och turnpike resor. Mopeder ofta täcks av cykel lagar på vägar som tillåter dem. Vägarna färdas i trafiken är tillåten. I de flesta städer, kan mopeden användas direkt på vägarna så länge motoriserade cykel kan följa skyltad hastighet, vanligtvis 25 till 30 miles per timme. När mopeden inte kan upprätthålla skyltad hastighet, bör det köras till sidan av vägen, så genom trafiken kan passera obehindrat.
Många stater tillämpar olika lagar på moped registrering, tillstånd och försäkringar. Men de flesta tillämpa samma principer om när och var du kan använda en. Äldre moped modeller ofta inte har tillräckligt med ljus för natten resor, och precis som cyklar, var förbjudna från att köras efter mörkrets inbrott.

Skotrar

Moped popularitet har återupplivat under lågkonjunkturen. Som bensin priserna har skjutit i höjden, har människor sökt ett mer överkomligt och effektivt sätt att pendla. Större motorer blev tillgänglig för skotrar (upp till 800 cc), som gjorde scooter till en motorcykel klassificering. Även skotrar är en annan typ av motor cykel än en motorcykel eller en moped, sålt många skoter tillverkare den under mopeden klassificering. Mindre motor skotrar måste följa samma lagar som moped cyklar. Större motor skotrar som ofta krävs motorcykelkörkort, men var fortfarande förbjudet från Interstate resor. Skotrar oftast använda en icke-pedal el-start, till skillnad från moped, som kan vev-startade av trampa rörelse. Ett nytt smeknamn för små motorer skotrar som inte har pedaler är noped.

Before You Drive

Innan hopping på din moped eller scooter och tar ut det för en tur, kolla med din stad och stat för alla restriktioner på fordonet. Vissa stater kräver hjälmar och ögon redskap, såsom skyddsglasögon eller glasögon. Vissa kräver motorcykel eller särskilda Scooter-/mopeduthyrning licenser eller utbildning. Vissa stater förbjuda passagerare på fordonet om det inte finns en andra plats som levererar fot stopp för den resande.


Relaterade artiklar


hur man gör en tre punkt tur
om vinterdäck
Säkert och smarta tips för körning
bilkörning tips
vad man ska göra en mindre bilolycka
hur man inte fastna när fortkörning
hur man sparar liv och pengar vid körning
Varför kör långsammare spara gas?
hur du ändrar volymen på bilens gps
skäl att bilpool