Manuell körning tips

Manuell körning tips

Att köra en bil med manuell växellåda kan verka som en svår uppgift i början, men den har också sina fördelar när det gäller en ny växel och övergripande kontroll. När du fått kläm på att köra en manuell bil kommer du att inse att det inte finns något att frukta, och manipulering av kopplingen och gaspedalen kan nästan bli en dans. Kom ihåg att slappna av och inte låta bilen skrämma dig

Från att från början

helt klart en av de mest skrämmande vågar ny manual förare börjar. Den första växeln är vald som kopplingen är deprimerad och kopplingen är släppt som gaspedalen trycks. Din första försök kan vara ryckiga, men det kommer att bli rytmiskt när du börjar känna redskap engagerande som du släpper kopplingen och trycka ned gaspedalen samtidigt. Det bör vara en mjuk balans i motsats till en hård driva på gaspedalen. Den första växeln är den svåraste att engagera, men ingalunda bör bilkörning manuell växellåda betraktas som svår. Praxis som löper genom växlarna i en öppen parkeringsplats eller på mindre sträcka, slät väg innan du antar din vanliga körning rutiner. Det hjälper också att ha en erfaren manuell växellåda förare i bilen för att ge råd.

Hills

Förhoppningsvis med den tid du har fått till en kulle du har listat ut hur man börjar köra och kopplingen manövreras. Hills är bara knepiga på grund av det faktum att i sekunder innan du är i växel du i friläge, och kunde rulla ner för backen. Nödbromsar komma väl till pass här för nybörjare så att bromsen kan frigöras precis som du pop i växel. På en kulle du måste vara mer balanserad mellan kopplingen och gaspedalen vid start uppför en backe. När man startar en manuell växellåda bil åker nedför en backe är det mycket lättare eftersom din bil har fart, det är här jump-starta en bil med manuell växellåda kan vara lätt

Parkering

Var noga med att uppmärksamma. din motorns varvtal så att du vet när du ska uppväxling. Inte arbetskraft motorn, det vill säga har överföringen i alltför hög av ett redskap för din hastighet. Om du har en varvräknare, vanligtvis du vill bo så nära 2. 000 varvtal som möjligt under cruising villkor. Detta kan variera lite beroende på motorns storlek.

En stor fördel av en bil med manuell växellåda är parkering det. Du kan lämna din bil i växel genom att trycka kopplingen i som du parkerar. Lämna den i växel är nästan som att sätta en extra nödbroms på, och det är en klok sak att göra. Du kan inte parkera en automatisk bil i drivhjulet, men du kan parkera din bil manuell växellåda i första eller bakåt eller vad utrustning du vill.


Relaterade artiklar


hur man startar ett fordon i extrem kyla
Att behålla lugnet under körning
hur man får vänt bort under körning
vad är en CDL klass b?
hur man korrekt tråd dimljus
hur man förbereder för de skriftliga förare tillstånd prov i Oregon
sätt att minska bilolyckor
hur uppmuntra ett säkert tonåring körning
hur man sätter på bromsen Road Rage
fem cykel säkerhetsbestämmelser